Nielen v lete si môžete vychutnať skvelý šalát. Tento farebný zimný šalát je zo surovín, ktoré sú v zime sezónne. Navyše vás zasýti tak, že po ňom nebudete mať hneď hlad.
1 porcia obsahuje
- 403 kcal
- 53 g sacharidov
- 13,5 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g baby špenátu
- 300 g batatov
- 200 g cíceru
- 100 g červenej kapusty
- 50 g syra feta
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky čili
- 2 čajové lyžičky olivového oleja
- 1 čajová lyžička balzamika
- soľ
Postup
-
1. Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie.2. Batat očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do misky spoločne s uvareným cícerom, pridáme lyžičku olivového oleja, mletú papriku a čili. Všetko premiešame, aby sa všetko obalilo. Dáme na plech a pečieme 20‑30 minút.
3. Baby špenát umyjeme a dáme do servírovacej misky. Červenú kapustu nakrájame na tenké kúsky a pridáme do misky. Pokvapkáme zvyšnou lyžičkou oleja a lyžičkou balzamica a premiešame.
4. Upečené bataty a cícer pridáme k šalátu. Navrch rozdrobíme syr feta.
5. Dobrú chuť!