Zapečené plnené batáty s mletým hovädzím mäsom, zeleninou a syrom

Kristína Močková
Kristína Močková
80 min. 20 min. prípravy, 60 min. pečenie
49 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zapečené plnené batáty s mletým hovädzím mäsom, zeleninou a syrom

S príchodom nového roku sa mnoho ľudí rozhodlo žiť aktívnejšie a stravovať sa zdravšie. My v Aktine ich v tom samozrejme podporujeme. Aj preto vám dnes ukážeme tip na zdravý a nutrične vyvážený obed. Navyše je vhodný aj do krabičky ako #mealprep. Pretože zdravá strava nemusí byť nudná :)

1 porcia obsahuje 1 batat

  • 454 kcal
  • 52,2 g sacharidov
  • 14,5 g tukov
  • 29,5 g bielkovín

Na 3 porcie

Postup

  1. Zapečené plnené batáty s mletým hovädzím mäsom, zeleninou a syrom Najprv si dáme piecť bataty – umyjeme ich a na pár miestach ich prepichneme vidličkou. Pečieme na 180 °C asi 40-50 minút, záleží na veľkosti batatov.

  2. Na väčšej panvici si na oleji opražíme cibuľku, pridáme cuketu a papriku. Podľa potreby prilejeme vodu a dusíme, kým nezmenší svoj objem asi o polovicu. Zeleninu odložíme bokom a podusíme ešte mäso. Dochutíme ho soľou a čiernym korením. Nakoniec spolu všetko premiešame, pridáme cícer a podľa potreby ešte na záver dochutíme. Zapečené plnené batáty s mletým hovädzím mäsom, zeleninou a syrom

  3. Upečené batáty rozrežeme na polovicu (dáme pozor, aby sme sa nepopálili). Jemne vydlabeme stred, naplníme zmesou, posypeme syrom a dáme dopiecť ešte na 5 minút. Zapečené plnené batáty s mletým hovädzím mäsom, zeleninou a syrom

  4. Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory. Radi si ich prezrieme pod hashtagom #aktinrecepty.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
49 Páči sa mi Uložiť recept