Táto bábovka zlepší náladu aj toho najmrzutejšieho Grincha. Zásluhu na tom má vláčna textúra v kombinácii s božskou vôňou perníka a šťavnatými jablkami.
1 porcia obsahuje 1 kus bábovky
- 138 kcal
- 16 g sacharidov
- 5,5 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 18 porcií
- 300 g špaldovej múky
- 60 g vanilkového proteínu
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 2 čajové lyžičky perníkového korenia
- 70 g práškového sladidla
- 60 g ghee
- 3 vajcia
- 300 ml kefíru
- 2 jablká
- 500 ml mlieka
- 1 balenie perníkového pudinku
- Sladič
Postup
-
Rúru predhrejeme na 170 °C.
-
Vo veľkej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, vanilkový proteín, kypriaci prášok do perníka, korenie a sladidlo.
-
Do sypkej zmesi pridáme rozpustené ghíčko, vajcia a kefír. Spracujeme cesto, do ktorého nakoniec primiešame nadrobno nakrájané jablká.
-
Formu na bábovku dôkladne vymastíme ghíčkom a prelejeme do nej pripravené cesto.
-
Pečieme v predhriatej rúre približne 60 minút, kým bábovka nezíska zlatistú farbu.
-
Puding uvaríme podľa návodu a prelejeme ním mierne vychladnutú bábovku.
-
Kým sa do bábovky pustíme, nafotíme ju a zazdieľame na Instagram s označením @aktinrecepty a hashtagom #aktinrecepty.
Tak dobrou chuť!