Táto bábovka sa dokonale hodí na prelom jeseni a Vianoc, keď stále akosi váhame, či si urobiť tekvicovú polievku, alebo sa rovno pustiť do vianočného pečenia. Vláčna vďaka jablkám, vianočne prevoňaná perníkovým korením… Tak ju tiež poď skúsiť! :)
1 porcia obsahuje
- 138 kcal
- 16 g sacharidov
- 5,5 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 18 porcií
- 300 g špaldovej múky
- 60 g vanilkového proteínu
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 2 čajové lyžičky perníkového korenia
- 70 g xylitolu
- 60 g ghee
- 3 vajcia
- 300 ml kefíru
- 2 jablká
- 500 ml mlieka
- 1 balenie perníkového pudingu
- xylitol
Postup
-
Rúru predhrejeme na 170 °C.
-
Vo veľkej mise zmiešame všetky suché ingrediencie (múku, vanilkový proteín, kypriaci prášok do perníka, korenie a xylitol).
-
Do sypkej zmesi pridáme rozpustené ghíčko, vajcia a kefír. Spracujeme cesto, do ktorého nakoniec primiešame nadrobno nakrájané jablká.
-
Formu na bábovku dôkladne vymastíme ghíčkom, prelejeme do nej pripravené cesto a pečieme v predhriatej rúre približne 60 minút, kým bábovka nezíska zlatistú farbu.
-
Puding uvaríme podľa návodu a prelejeme ním zľahka vychladnutú bábovku. Dozdobíme obľúbeným ovocím alebo orechmi.
-
Predtým, než sa do bábovky pustíme, odfotíme ju a zdieľame na Instagram s označením @vilgainrecepty.
Tak dobrú chuť!