Viete, čo je na tejto bábovke skvelé? Že je kokosová! Nemáte radi kokos? To vôbec nevadí, pretože je vlastne aj čokoládová. Teraz už sme sa vám určite trafili do chuti. Nemusíte mať dokonca doma ani vajíčka. My ich tiež nemali :-). Ak máte chuť na skvelú dobrotu, ktorá je jednoduchá na prípravu, potom je táto bábovka pre vás ako stvorená.
1 porcia obsahuje
- 126 kcal
- 16,9 g sacharidov
- 5,2 g tukov
- 4,8 g bielkovín
Na 20 porcií
- 200 g špaldovej múky
- 110 g celozrnnej špaldovej múky
- 10 g kypriaceho prášku
- 75 g trstinového cukru
- 40 g práškového sladidla
- 200 g nízkotučného acidofilného mlieka
- 40 g oleja
- 190 ml vody
- 30 g kokosu
- 25 g vanilkového proteínu
- 15 g čokoládového proteínu
- 5 g kakaa
- 60 g horkej čokolády
- 1 lyžica mlieka
- 15 g kokosových chipsov
Postup
-
Vo väčšej miske si zmiešame preosiatu múku s cukrom, sladidlom a práškom do pečiva. Pridáme aj štipku soli. -
V druhej miske si zmiešame acidofilné mlieko s vodou a olejom. Túto tekutú zmes vylejeme do suchej zmesi. Pridáme kokos a mixérom zašľaháme, aby sa všetko dobre spojilo. Asi tretinu cesta odoberieme. K tej pridáme kakao, čokoládový proteín a asi lyžicu vody navyše. Do zvyšnej časti primiešame vanilkový proteín.
-
Formu na bábovku si vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Najprv do formy nalejeme biele cesto a potom to kakaové. Môžeme ho jemne premiešať so spodnou vrstvou, aby sa vytvoril vzor. Bábovku pečieme pomaly asi 55‑65 minút. Začíname na 160 °C a asi v polovici pečenia teplotu zvýšime na približne 175 °C.
-
Upečenú bábovku vyklopíme z formy, necháme mierne vychladnúť a pripravíme si polevu. Rozpustíme 60 g kvalitnej horkej čokolády a primiešame lyžicu mlieka. Vymiešame do hladkej čokoládovej polevy, ktorou polejeme bábovku. Ozdobíme kokosovými chipsmi.
-
Nezabudnite nám pod #aktinrecepty ukázať, čo ste napiekli :)