Dvojfarebná kokosovo-čokoládová bábovka

Kristína Močková
Kristína Močková
75 min. 15 min prípravy, 60 min pečenia
64 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Dvojfarebná kokosovo-čokoládová bábovka

Viete, čo je na tejto bábovke skvelé? Že je kokosová! Nemáte radi kokos? To vôbec nevadí, pretože je vlastne aj čokoládová. Teraz už sme sa vám určite trafili do chuti. Nemusíte mať dokonca doma ani vajíčka. My ich tiež nemali :-). Ak máte chuť na skvelú dobrotu, ktorá je jednoduchá na prípravu, potom je táto bábovka pre vás ako stvorená.

1 porcia obsahuje 1 kus bábovky s polevou, približne 40 g

  • 126 kcal
  • 16,9 g sacharidov
  • 5,2 g tukov
  • 4,8 g bielkovín

Na 20 porcií

Na cesto:
Na polevu:

Postup

  1. Dvojfarebná kokosovo-čokoládová bábovka Vo väčšej miske si zmiešame preosiatu múku s cukrom, sladidlom a práškom do pečiva. Pridáme aj štipku soli. Dvojfarebná kokosovo-čokoládová bábovka

  2. V druhej miske si zmiešame acidofilné mlieko s vodou a olejom. Túto tekutú zmes vylejeme do suchej zmesi. Pridáme kokos a mixérom zašľaháme, aby sa všetko dobre spojilo. Asi tretinu cesta odoberieme. K tej pridáme kakao, čokoládový proteín a asi lyžicu vody navyše. Do zvyšnej časti primiešame vanilkový proteín. Dvojfarebná kokosovo-čokoládová bábovka

  3. Formu na bábovku si vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Najprv do formy nalejeme biele cesto a potom to kakaové. Môžeme ho jemne premiešať so spodnou vrstvou, aby sa vytvoril vzor. Bábovku pečieme pomaly asi 55-65 minút. Začíname na 160 °C a asi v polovici pečenia teplotu zvýšime na približne 175 °C.

  4. Upečenú bábovku vyklopíme z formy, necháme mierne vychladnúť a pripravíme si polevu. Rozpustíme 60 g kvalitnej horkej čokolády a primiešame lyžicu mlieka. Vymiešame do hladkej čokoládovej polevy, ktorou polejeme bábovku. Ozdobíme kokosovými chipsmi. Dvojfarebná kokosovo-čokoládová bábovka

  5. Nezabudnite nám pod #aktinrecepty ukázať, čo ste napiekli :) Dvojfarebná kokosovo-čokoládová bábovka

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
64 Páči sa mi Uložiť recept