Bez múky, bez pridaného cukru, takmer bez práce a ešte aj nízkokalorická. Reč nie je o vode, ale o tejto nadýchanej bábovke. Jej príprava vám zaberie 10 minút. A keď budete veľmi šikovní, vystačíte si aj so siedmimi minútami :).
Postup
-
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. -
Žĺtky vyšľaháme spolu s rozmrazeným gaštanovým pyré na hladkú hmotu. Opatrne a po častiach primiešame sneh z bielkov.
-
Formu na bábovku vymastíme kokosovým olejom a vysypeme múkou (alebo mletými orechmi/kokosom).
-
Bábovku pečieme na 150 °C 40 minút. Či je upečená, zistíme pomocou špajdle. Bábovku necháme po upečení ešte chvíľu v rúre s pootvorenými dvierkami. Nakoniec preklopíme na tanier a ozdobíme napríklad polevou z čokolády alebo poprášime práškovým cukrom. Dobrú chuť! Dajte nám vedieť, ako vám bábovka chutila!