Chceš sladkú dobrotu, no ešte nepečieš alebo ani neplánuješ prípravu klasických cukroviniek? Tieto perníčkové cupcakes sú presne tým pravým orechovým pre všetky maškrtné jazýčky! Sú mega jednoduché, urobia parádu na každej (pred)vianočnej oslave a pokojne si ich priprav aj mimo sviatočnú sezónu. Zaslúžiš si to! 🧁
1 porcia obsahuje
- 223 kcal
- 31 g sacharidov
- 9 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 12 porcií
- 200 g špaldovej múky
- 75 g trstinového cukru
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do perníka
- 2 lyžice medu
- 50 g ghee
- 100 ml mlieka
- 3 vajcia
- 1 Philadelphia cream cheese
- 100 g trstinového práškového cukru
- 2 kvapky vanilkového extraktu
- 20 g ghee
- 1 štipka škorice
Postup
-
Zmiešaj sypké ingrediencie (múku, trstinový cukor, perníkové korenie, kypriaci prášok do perníka). -
V ďalšej miske vyšľahaj 3 celé vajcia. V mikrovlnke si roztop ghí, ktoré spoločne s medom a mliekom prilej k vajciam. Dôkladne premiešaj. Do zmesi postupne zamiešaj sypkú zmes.
-
Cesto rozdeľ do 12 košíčkov na muffiny a daj piecť do rúry na 175 °C na 20 minút. Keď bude cesto hotové, nemalo by sa lepiť na špajdľu. -
Muffiny nechaj vychladnúť a medzitým si urob krém. Budeš potrebovať krémový syr (my sme použili Philadelphiu), zmäknuté ghee, práškový cukor a štipku škorice. Všetko spoločne dôkladne vyšľahaj a nechaj uležať pár hodiť v chladničke. Zdobiacim vrecúškom potom ozdob muffiny.
-
Mimochodom, do krému môžeš na ozdobu zapichnúť medovníček pre chrumkavosť a cute vzhľad! 😍
Tak dobrú chuť!