Najskôr vás do kuchyne priláka jej neodolateľne svieža vôňa. Trblietavo lesklá poleva vás oslní a vy sa do nej jednoducho musíte pustiť. Pri každom hlte vám medzi zubami príjemne praská mak v sprievode šťavnatých čučoriedok a vy si len tak plávate na vlne vláčnej textúry a lahodnej chuti.
Obsahuje 1 kus rezu
- 155 kcal
- 16 g sacharidov
- 7 g tukov
- 7 g bielkovín
Ingrediencie
- 320 g špaldovej múky
- 60 g vanilkového proteínu
- 30 g xylitolu
- 3 lyžice maku
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 4 vajcia
- 450 ml mlieka
- 60 g kokosového oleja
- 2 šťava z citrónov
- kôra z 2 citróna
- 125 g čučoriedok
- 10 g ghee
- 30 g kokosu
- 1 šťava z citróna
- 20 g xylitolu
Postup
-
Vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie – múku, proteínový prášok, xylitol, mak a kypriaci prášok. -
Pridáme vajcia, mlieko, roztopený kokosový olej a šťavu aj kôru z citrónov. Všetko spoločne miešame, kým nám nevznikne celistvé cesto. Nakoniec vmiešame čučoriedky.
-
Formu vymažeme ghí a potom vysypeme kokosom. Dovnútra nalejeme hotové cesto a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C, kým povrch nie je zlatý a cesto sa neprestane lepiť na špajdľu.
-
Bábovku necháme vychladnúť a potom ju vyklopíme z formy. Medzitým si pripravíme polevu dôkladným zmiešaním ingrediencií a nakoniec celú bábovku polejeme. Na Instagram pridávame s hashtagom #aktinrecepty a potom už len zbierame lajky a pochutnávame si na bábovke.