Citrónovo-maková bábovka zo špaldovej múky

Michaela
Michaela Dobiášová
60 min.
11 Páči sa mi Komentáre
4
Uložiť recept
Citrónovo-maková bábovka zo špaldovej múky

Najskôr vás do kuchyne priláka jej neodolateľne svieža vôňa. Trblietavo lesklá poleva vás oslní a vy sa do nej jednoducho musíte pustiť. Pri každom hlte vám medzi zubami príjemne praská mak v sprievode šťavnatých čučoriedok a vy si len tak plávate na vlne vláčnej textúry a lahodnej chuti.

Obsahuje 1 kus rezu

  • 155 kcal
  • 16 g sacharidov
  • 7 g tukov
  • 7 g bielkovín

Ingrediencie

Na bábovku:
Na polevu:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Citrónovo-maková bábovka zo špaldovej múky Vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie – múku, proteínový prášok, xylitol, mak a kypriaci prášok.

  2. Pridáme vajcia, mlieko, roztopený kokosový olej a šťavu aj kôru z citrónov. Všetko spoločne miešame, kým nám nevznikne celistvé cesto. Nakoniec vmiešame čučoriedky.

  3. Formu vymažeme ghí a potom vysypeme kokosom. Dovnútra nalejeme hotové cesto a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C, kým povrch nie je zlatý a cesto sa neprestane lepiť na špajdľu. Citrónovo-maková bábovka zo špaldovej múkyCitrónovo-maková bábovka zo špaldovej múky

  4. Bábovku necháme vychladnúť a potom ju vyklopíme z formy. Medzitým si pripravíme polevu dôkladným zmiešaním ingrediencií a nakoniec celú bábovku polejeme. Na Instagram pridávame s hashtagom #aktinrecepty a potom už len zbierame lajky a pochutnávame si na bábovke. Citrónovo-maková bábovka zo špaldovej múkyCitrónovo-maková bábovka zo špaldovej múky

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
11 Páči sa mi Uložiť recept