Žijeme v dobe, keď už takmer všetko môže byť „high protein“ a „fit“. A to aj žemľovka. V tomto prípade bez úvodzoviek. Porcia totiž obsahuje 25 g bielkovín. Aj napriek tomu, že je táto žemľovka fit, prekvapí svojou skvelou a autentickou chuťou!
1 porcia obsahuje
- 251 kcal
- 22,2 g sacharidov
- 5,9 g tukov
- 24,8 g bielkovín
Na 6 porcií
- 250 g večerného chlebíka
- 200 ml mlieka
- 15 g vanilkového proteínu
- 360 g hrudkovitého tvarohu
- 35 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 25 g hrozienok
- 300 g jabĺk
- 1 štipka škorice
- mletá vanilka
Postup
-
Na dno formy si natrháme na malé kúsky približne polovičné množstvo chleba a zalejeme ho polovičným množstvom mlieka s proteínovým práškom, ktorý sme si rozmiešali v shakeri. -
Na túto vrstvu rozotrieme polovičné množstvo tvarohu zmiešaného s dvoma žĺtkami a cukrom.
-
Následne pridáme polovicu najemno nakrájaných jabĺk a opäť zakryjeme tvarohom. Pridáme sušenú aróniu či hrozienka a jemne poprášime škoricou. Naposledy prikryjeme druhou polovicou jabĺk.
-
Všetko prikryjeme natrhaným alebo nakrájaným zvyškom chleba a prelejeme zvyškom mlieka s proteínom. Prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 °C 30 minút.
-
Nakoniec si vyšľaháme tuhý sneh z dvoch bielkov, ktorý natrieme na predpečenú žemľovku a dáme piecť ešte na ďalších 20 minút, kým sneh nezhnedne. Najlepšie chutí žemľovka ešte teplá, no skvelá je aj na druhý deň, napríklad na raňajky alebo desiatu so sebou :)
-
Nezabudnite sa podeliť so svojou fit žemľovkou aj na Instagrame s označením @aktinrecepty :)