Perníková roláda s lekvárom a krémom z mascarpone a tvarohu

Kristína Močková
Kristína Močková
30 min. 20 min prípravy, 10 min pečenia
30 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Perníková roláda s lekvárom a krémom z mascarpone a tvarohu

Ak uprednostňujete krémové dobroty, určite vás potešíme touto nadýchanou roládou s vôňou medovníčkov. Doplnili sme ju slivkovým džemom a naplnili ľahkým tvarohovým krémom. Zo sviatočného stola zmizne približne rovnako rýchlo, ako bude trvať jej príprava.

1 porcia obsahuje 1 z 21 dielov rolády

  • 103 kcal
  • 6,1 g sacharidov
  • 6,4 g tukov
  • 5 g bielkovín

Na jednu roládu

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Perníková roláda s lekvárom a krémom z mascarpone a tvarohu

    Bielky oddelíme od žĺtkov a so štipkou soli ich vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom a medom do hustej peny. Potom k nim primiešame preosiatu múku s perníkovým korením. Opatrne pridáme aj sneh z bielkov. Zmes miešame iba jedným smerom. Perníková roláda s lekvárom a krémom z mascarpone a tvarohu

  2. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme si ľahko potreli olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 10 minút. Po upečení ešte teplé cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.

  3. Cesto potrieme slivkovou Bioládou a hrubou vrstvou krému. Na dlhšom okraji necháme kúsok voľného miesta a opatrne zrolujeme. Vršok natrieme zvyšným krémom a môžeme posypať rozdrveným perníkom.

  4. Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory. Radi si ich prezrieme pod hashtagom #aktinrecepty.

    Perníková roláda s lekvárom a krémom z mascarpone a tvarohu

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
30 Páči sa mi Uložiť recept