Ak uprednostňujete krémové dobroty, určite vás potešíme touto nadýchanou roládou s vôňou medovníčkov. Doplnili sme ju slivkovým džemom a naplnili ľahkým tvarohovým krémom. Zo sviatočného stola zmizne približne rovnako rýchlo, ako bude trvať jej príprava.
1 porcia obsahuje
- 103 kcal
- 6,1 g sacharidov
- 6,4 g tukov
- 5 g bielkovín
Na jednu roládu
- 4 vajcia
- 40 g práškového sladidla
- 15 g medu
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 120 g slivkovej Biolády
- 2 balenia nízkotučného tvarohu
- 1 balenie mascarpone
- práškové sladidlo
- 50 g špaldovej múky
Postup
-
Bielky oddelíme od žĺtkov a so štipkou soli ich vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom a medom do hustej peny. Potom k nim primiešame preosiatu múku s perníkovým korením. Opatrne pridáme aj sneh z bielkov. Zmes miešame iba jedným smerom.
-
Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme si ľahko potreli olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 10 minút. Po upečení ešte teplé cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.
-
Cesto potrieme slivkovou Bioládou a hrubou vrstvou krému. Na dlhšom okraji necháme kúsok voľného miesta a opatrne zrolujeme. Vršok natrieme zvyšným krémom a môžeme posypať rozdrveným perníkom.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory. Radi si ich prezrieme pod hashtagom #aktinrecepty.