Cookies sú extrémne vďačný dezert. Dajú sa pripraviť na nekonečné množstvo spôsobov, dlho vydržia a môžete si ich vziať kamkoľvek so sebou. My sme tentoraz zatúžili po týchto voňavých a mäkkých cookies s nádychom perníkového korenia. Ideálne sú ku káve alebo čaju.
1 porcia obsahuje
- 155 kcal
- 15,8 g sacharidov
- 8,9 g tukov
- 3,7 g bielkovín
Na 13 porcií
- 120 g špaldovej múky
- 100 g ovsenej múky
- 25 g kakaa
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- škorica
- mletý zázvor
- muškátový oriešok
- 1 štipka soli
- 6 g kypriaceho prášku
- 110 g masla
- 50 g medu
- 100 g práškového sladidla
- 15 g trstinovej melasy
- 2 vajcia
Postup
-
Do misky si preosejeme obe múky a kakao, prisypeme kypriaci prášok, perníkové korenie, soľ a premiešame. -
V druhej, väčšej miske si vyšľaháme maslo so sladidlom, pridáme med, melasu, a nakoniec aj vajcia. Premiešame. Postupne primiešavame suchú zmes. Vznikne nám husté, lepkavé cesto.
-
Lyžicou dávkujeme cesto na plech vyložený papierom na pečenie. Veľkosť je na vás, my sme robili približne 50 g cookies. Cesto zľahka porozťahujeme a medzi jednotlivými cookies necháme dostatok miesta, jemne sa totiž roztečú.
-
Pečieme približne 15 minút na 170 °C. Cookies zostanú mäkké aj na druhý deň.
Dobrú chuť!
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory. Radi si ich pozrieme na Instagrame.