Vilgain Pšeničná krupica celozrnná BIO – z celého pšeničného zrna, podporuje zdravé trávenie, vhodná na varenie, pečenie i zahusťovanie pokrmov
Vilgain Pšeničná krupica celozrnná BIO – z celého pšeničného zrna, podporuje zdravé trávenie, vhodná na varenie, pečenie i zahusťovanie pokrmov
Vilgain Pšeničná krupica celozrnná BIO - nutrične bohatá krupica ako univerzálny pomocník v kuchyni
Celozrnná krupica je obilný produkt z celého pšeničného zrna z ekologického poľnohospodárstva, ktorý ponúka nespočet možností využitia v kuchyni. Je bohatá na vlákninu a poslúži ako zdroj mikronutrientov.
Podpora zdravého trávenia a hladiny cukru v krvi
Vysoký obsah vlákniny v celozrnnej pšeničnej krupici podporuje zdravie tráviaceho systému, pomáha predchádzať zápche, podporuje pravidelnosť vyprázdňovania a pomáha udržiavať zdravú hladinu cukru v krvi [1].
Nutrične bohatšia verzia krupice
Vďaka mletiu celého pšeničného zrna v BIO kvalite obsahuje naša krupica viac živín, vitamínov a minerálnych látok, ktoré sú súčasťou obalu zrna.
Univerzálna surovina v kuchyni
Celozrnnú pšeničnú krupicu využiješ nielen pri pečení, skvelá je tiež na zahusťovanie omáčok a polievok alebo len tak v podobe krupičnej kaše s ovocím. Vďaka nej zvýšiš obsah vlákniny a v prípade dezertov dosiahneš krehkú textúru cesta. Naopak omáčky menšie množstvo krupice krásne zjemnia a pri príprave nočkov alebo knedle cesto pekne spoja.
Vilgain Pšeničná krupica celozrnná BIO v bodoch:
- pšeničná krupica namletá z celých zŕn
- oproti bežnej pšeničnej krupici nutrične bohatšia
- v BIO kvalite z ekologického poľnohospodárstva
- univerzálne využitie pri príprave obľúbených jedál
- vysoký obsah vlákniny
- dlhá trvanlivosť
[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5310957/
100 g | 60 g | |
Energetická hodnota | 1603 kJ / 379 kcal | 962 kJ / 227 kcal |
Tuky | 1,8 g | 1,1 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g | 0,2 g |
Sacharidy | 71,4 g | 42,8 g |
- z toho cukry | 0,6 g | 0,4 g |
Vláknina | 12 g | 7,2 g |
Bielkoviny | 13,3 g | 8 g |
Soľ | < 0,01 g | 0 g |
Ingrediencie
BIO Celozrnná pšeničná krupica 100%.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Odporúčanie výrobcu
- 60 g krupice postupne vmiešajte do 400 ml horúceho mlieka alebo vody, varte pri miešaní 4 - 5 minút.
- Pre vyššiu stráviteľnosť a jemnú konzistenciu namočte pred varením krupicu do mlieka/vody so štipkou soli a nechajte cez noc v chladničke.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.