Krupica, mlieko, cukor a vajcia. That's it. Na stole máte za chvíľku fancy chutný dezert, ktorý nezaberie veľa času či práce a suroviny naň doma určite máte. Navyše je táto dobrota výborná do pohára so sebou.
1 porcia obsahuje
- 397 kcal
- 59 g sacharidov
- 10 g tukov
- 18 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 l mlieka
- 100 g pšeničnej celozrnnej krupice
- 100 g trstinového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 4 vajcia
- 1 lyžica Vilgain grass - fed ghee
- štipka soli
Postup
-
V hrnci priveďte do varu mlieko s vanilkovým cukrom a soľou. Potom postupne prisypávajte krupicu a za stáleho miešania varte asi 10 minút, alebo pokiaľ nebude krupica mäkká a mlieko husté.
-
Odstavte hrniec z ohňa a nechajte krupicovú kašu mierne vychladnúť. Medzitým oddeľte žĺtky od bielkov a vyšľahajte bielky do tuhého snehu.
-
Do krupicovej kaše vmiešajte cukor a žĺtky. Potom opatrne vmiešajte sneh z bielkov, aby vznikla nadýchaná zmes.
-
Vymažte zapekacie mištičky maslom a vysypte trochou krupice. Nalejte do nich krupicovú zmes a urovnajte povrch. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 25 minút, alebo pokiaľ nebude povrch zlatistý.
-
Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Podávajte posypané škoricou. Dobrú chuť!