Vianoční kokosoví ježkovia

Kristína Močková
Kristína Močková
45 min. 30 min prípravy, 15 min pečenia
26 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Vianoční kokosoví ježkovia

Kokosoví ježkovia. Ďalšia vianočná klasika, ktorá nesmie chýbať u väčšiny z vás na stole. Pôvodne sme skúšali pripraviť zdravšiu verziu, ale neboli sme príliš nadšení ani chuťou, ani konzistenciou. Vianočná klasika má predsa chutiť dobre. Tak sme sa vrátili k pôvodnému receptu, urobili pár zmien a hneď je to lepšie. Nenechajte sa hneď na začiatok odradiť väčším množstvom ingrediencií, recept je naozaj rýchly a jednoduchý. Milovníkom bielej čokolády odporúčame vyskúšať aj biely variant.

Obsahuje 1 kus

  • 170 kcal
  • 14,1 g sacharidov
  • 12,4 g tukov
  • 2,1 g bielkovín

Ingrediencie

Na cesto:
Na tmavú polevu:
Na bielu polevu:
  • 100 g bielej čokolády
  • 25 g masla
  • 30 ml mlieka

Postup

  1. Vianoční kokosoví ježkovia

    Vajíčka si vyšľaháme so sladidlom a cukrom do peny. Pomaly prilievame olej a med. Do zmesi preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a cesto zriedime mliekom. Všetko ešte jemne premiešame a vylejeme na plech, ktorého dno (boky zostanú čisté) sme vymazali malým množstvom oleja a posypali polohrubou múkou. Vianoční kokosoví ježkovia

  2. Pečieme na 180 °C približne 15 minút, kým špajdľu z cesta po prepichnutí nevytiahneme suchú. Cesto necháme vychladnúť a rozkrájame ho na ľubovoľné množstvo kusov. Nám ich vyšlo 30.

  3. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme ingrediencie na čokoládovú polevu, jednotlivé kúsky cesta do nej namáčame a ihneď obaľujeme v kokose. Skladujeme v uzatvoriteľnej nádobe a spotrebujeme ideálne do týždňa. Pravdepodobne to nebude problém. Vianoční kokosoví ježkovia

  4. Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory. Radi si ich prezrieme pod hashtagom #aktinrecepty. Vianoční kokosoví ježkovia

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
26 Páči sa mi Uložiť recept