Trhané kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom

Kristína Močková
Kristína Močková
50 min.
111 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Trhané kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom

Nebavia ťa už opečené kuracie prsia s grilovacím korením na panvici? Ani nás nie! Dnes ti ukážeme, ako ľahko a rýchlo pripraviť toto vysoko anabolické jedlo trošku inak.

1 porcia obsahuje cca 200 g mäsovej zmesi bez prílohy

  • 404 kcal
  • 27 g sacharidov
  • 14 g tukov
  • 41 g bielkovín

Na 2 porcie

Postup

  1. Trhané kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom Kuracie prsia si celé uvaríme vo vode (bude to trvať asi 15 – 20 minút) a potom ho vidličkou natrháme.

  2. Medzitým si na oleji osmažíme cibuľu, pridáme korenie, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájané paradajky (alebo pretlak) a krátko podusíme.

  3. Pridáme (niekoľkokrát) prepláchnutú šošovicu, zalejeme vodou a prikryté dusíme asi 20 minút. Občas premiešame a podľa potreby prilievame vodu. Ku koncu dochutíme soľou. Šošovica musí byť mäkká, až rozvarená. Trhané kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom

  4. Nakoniec do omáčky prilejeme kokosové mlieko a pridáme nasekané špenátové listy. Zamiešame s natrhaným kuracím a máme hotovo. Trhané kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
111 Páči sa mi Uložiť recept