Nebavia ťa už opečené kuracie prsia s grilovacím korením na panvici? Ani nás nie! Dnes ti ukážeme, ako ľahko a rýchlo pripraviť toto vysoko anabolické jedlo trošku inak.
1 porcia obsahuje
- 404 kcal
- 27 g sacharidov
- 14 g tukov
- 41 g bielkovín
Na 2 porcie
- 260 g kuracích pŕs
- 8 g oleja
- 1 cibuľa
- 3 cherry paradajky
- 1 mrkva
- 80 g červenej šošovice
- 85 g kokosového mlieka
- 1 hrnček listového špenátu
- 2 čajové lyžičky karí korenia
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička garam masaly
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
Postup
-
Kuracie prsia si celé uvaríme vo vode (bude to trvať asi 15‑20 minút) a potom ho vidličkou natrháme. -
Medzitým si na oleji osmažíme cibuľu, pridáme korenie, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájané paradajky (alebo pretlak) a krátko podusíme.
-
Pridáme (niekoľkokrát) prepláchnutú šošovicu, zalejeme vodou a prikryté dusíme asi 20 minút. Občas premiešame a podľa potreby prilievame vodu. Ku koncu dochutíme soľou. Šošovica musí byť mäkká, až rozvarená.
-
Nakoniec do omáčky prilejeme kokosové mlieko a pridáme nasekané špenátové listy. Zamiešame s natrhaným kuracím a máme hotovo.