The ChilliDoctor Red Habanero Mash
The ChilliDoctor Red Habanero Mash
The ChilliDoctor Red Habanero Mash - hrejivá zmes s chuťou exotiky
Prvou vecou, ktorú si u papričiek Habanero všimneš, je ich štiplavosť. Dosahuje hodnoty v rozmedzí 200 000 - 300 000 SHU (Scoville Heat Units - Scovilleova stupnica štiplavosti) a rozhodne ťa tak neochudí o poctivý hrejivý pocit. Hneď potom ale zaujmú druhou vlastnosťou a tou je ich špecifická exotická chuť. Názov Habanero pochádza z pomenovania Havany a práve ich karibský pôvod im prepožičiava ich chuťové tóny. Možno v nich rozpoznať kvetinovú vôňu, kokos, žltý melón, papayu, podtóny bobuľovín a niektorí v nich dokonca nachádzajú aj tóny marhule. Habanero v sebe skrátka kĺbi všetko, čo od dobrého chilli očakávaš - nielen, že ucítiš ich štiplavosť, ale užiješ si aj ich ovocnú chuť.
Red Habanero Mash je výťažok z kože, semienok a dužiny papričiek Habanero, ktoré sa spolu so soľou nechávajú fermentovať po dobu 2 - 6 mesiacov. Na zastavenie fermentácie je potom pridaný ocot a tým končí zoznam prísad, ktoré sú do výslednej zmesi pridané. Využitie Red Habanero Mashe je rôznorodé. Je možné ho využiť ako prísadu do omáčok a mäsových pokrmov, na salsy či marinády. Rovnako tak je možné ho pridať napríklad do naložených kuracích krídiel alebo do barbecue omáčky a hneď uvidíš, ako tvojmu jedlu dodá ten správny šmrnc a nezameniteľnú chuť.
The ChilliDoctor Red Habanero Mash v bodoch:
- extrakt fermentovaných papričiek Habanero
- s vysokou štiplavosťou a exotickou ovocnou chuťou
- vyrobené iba z chilli papričiek, soli a octu
- vhodné na výrobu omáčok, dipov, marinád
Ingrediencie
Habanero chilli papričky 82%, soľ, kyselina octová (E260).
Kvalita ingrediencií
- 1x relatívne ok
Kalorické tabuľky
100 g | |
Energetická hodnota | 196 kJ / 46 kcal |
Tuky | 0,4 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 6,2 g |
- z toho cukry | 4,5 g |
Bielkoviny | 1,6 g |
Vláknina | 1,3 g |
Soľ | 12 g |
Upozornenie
- Potravina.
- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Pred použitím pretrepte.
- Po otvorení skladujte v tme pri teplote do 10 ° C.