The ChilliDoctor Chipotle Mash
The ChilliDoctor Chipotle Mash - chilli zmes z údených papričiek Jalapeno
Pod pojmom Chipotle sa skrývajú údené a usušené úplne zrelé papričky Jalapeno, ktoré sa údia na pekanovom dreve, vďaka čomu majú svoju tmavú farbu a výraznú dymovú vôňu a chuť spolu s tónmi čokolády a orechov. Chipotle Mash sa vytvára fermentáciou Jalapeno papričiek so soľou po dobu 2 - 6 mesiacov, do výsledného extraktu sa môže pridať ocot pre zastavenie kvasenia, ale nie sú už pridávané žiadne ďalšie látky. Tento výsledný výťažok sa vyznačuje intenzívnou chuťou a dá sa využiť na výrobu omáčok, dipov, marinád k mäsu alebo do akýchkoľvek ďalších pokrmov, ktoré by ste radi ozvláštnili a pridali im trochu na pikantnosti. Chipotle nie je príliš štipľavá, jej hodnota SHU sa pohybuje v rozmedzí 10 000 - 23 000 SHU (Scoville Heat Units - Scovilleova stupnica pálivosti) a je porovnateľná napríklad s maďarskou feferónkou či s omáčkou Tabasco.
The ChilliDoctor Chipotle Mash v bodoch:
- extrakt údených a fermentovaných papričiek Jalapeno
- s výrazne tmavou farbou a intenzívnou, dymovou vôňou a chuťou
- vyrobené iba z čili papričiek, soli a octu
- vhodné na výrobu omáčok, dipov, marinád, či ako prísada do pokrmov
100 g | |
Energetická hodnota | 114 kJ / 27 kcal |
Tuky | 0,3 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,01 g |
Sacharidy | 4,4 g |
- z toho cukry | 3,2 g |
Bielkoviny | 1,1 g |
Soľ | 5 g |
Ingrediencie
Chipotle (údené jalapeno) chilli papričky, soľ (max. 11,5%), kyselina octová (4 - 6%).
Upozornenie
- Potravina.
- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Pred použitím pretrepte.
- Po otvorení skladujte v tme pri teplote do 10 ° C.