Tekvicová polievka z pečenej tekvice so zázvorom

Michaela
Michaela Dobiášová
45 min.
15 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Tekvicová polievka z pečenej tekvice so zázvorom

Čo vás prvé napadne, keď sa povie jeseň? Žlté lístie, burčiak, jablká, čaj... alebo tekvica? Tekvica je v kuchyni veľmi vďačnou ingredienciou. Zaobstaráte ju za pár drobných a využiť ju môžete na sladko aj naslano, môžete ju tiež raňajkovať, obedovať či večerať. Jediný mráčik na inak jasnom tekvicovom nebi prichádza v okamihu, keď dôjde na lúpanie. Každý vie, že lúpanie tekvice je práca fyzicky náročná, vyžaduje veľa síl a občas aj nejakú tú kvapku krvi. Tekvica Hokkaido má výhodu, že sa lúpať nemusí, a tak si všetku ušetrenú silu môžete schovať radšej do fitka.

Poďme sa spoločne pozrieť na jeden z receptov našej série: „Jednoduchý recept z tekvice“, ktorý vám nezaberie veľa času, prevonia celý byt a poteší všetkých členov rodiny!

1 porcia obsahuje 1 miska

  • 465,8 kcal
  • 54,7 g sacharidov
  • 12,7 g tukov
  • 28,2 g bielkovín

Na 4 porcie

Na polievku
Na krutóny
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Tekvicu a batát upečieme do mäkka. Na ghí osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme na kúsky pokrájanú tekvicu, batát a podlejeme vodou (množstvo vody záleží na tom, ako hustú chceme mať polievku). Chvíľu všetko spolu povaríme a potom okoreníme soľou, korením, koriandrom a tymiánom a zložíme z platne. Pridáme arašidové maslo, kokosové mlieko, limetkovú šťavu a rozmixujeme na jemný krém.

  2. Všetky ingrediencie na krutóny zmiešame dohromady a vytvoríme cesto, ktorým naplníme vymastenú chlebovú formu. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 30 minút.

  3. Vychladnutý proteínový chlieb nakrájame na plátky a tie ďalej na malé kocky. Kocky presunieme na plech s papierom na pečenie a necháme v rúre zozlatnúť. Tekvicová polievka z pečenej tekvice so zázvorom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
15 Páči sa mi Uložiť recept