Na Zelený štvrtok jedine zelená polievka. Napríklad táto hrášková, ktorá bude hotová za pár minút. Ingrediencie na nej budete mať určite vždy doma. Stačí mať len v mrazničke pripravený hrášok. Chutí ako krémová, aj keď je zahustená iba zeleninou. A s chrumkavými krutónmi chutí najlepšie!
1 porcia obsahuje
- 131 kcal
- 19,2 g sacharidov
- 2,8 g tukov
- 5,1 g bielkovín
Na 6 porcií
- 450 g mrazeného hrášku
- 200 g zemiakov
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 čajová lyžička ghee
- 1 lyžica Vilgain zeleninového vývaru
- 1 l vody
- sušený cesnak
- ligurček
- himalájska soľ
- Vilgain korenie
- Vilgain sandwich bread
- 3 lyžice ovsených vločiek
Postup
-
Na olivovom oleji a ghí orestujeme cibuľku, na kocky nakrájaný zemiak a hrášok. Ochutíme sušeným cesnakom. -
Potom prilejeme vodu, pridáme lyžicu zeleninového bujónu a necháme variť, kým zemiaky nezmäknú.
-
Polievku zmixujeme v mixéri dohladka.
-
Vlejeme späť do hrnca, osolíme, okoreníme, prisypeme trochu sušeného ligurčeka, pridáme prepasírovaný cesnak a ovsené vločky.
-
Polievku povaríme ešte ďalších 5 minút.
-
Najlepšie chutí s krutónmi, ktoré si spravíme z toastu, ktorý nakrájame na kocky a na ghí opečieme. Môžeme pridať aj sušený ligurček.
Tak dobrú chuť a peknú Veľkú noc!