Zaliezť si pod deku s teplou polievkou, to k jeseni jednoducho patrí. Naša cesnačka vyženie z tela aj toho najväčšieho bacila a počas chladných jesenných dní vás poriadne zahreje.
1 porcia obsahuje
- 160 kcal
- 18 g sacharidov
- 8 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 4 porcie
- 10 strúčikov cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 zemiaky
- 1 lyžica ghee
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička tymiánu
- 1 l vody
- 1 lyžica zeleninového bujónu
- 2 guľky nového korenia
- 1 bobkový list
- 100 ml 12 % smotany
- soľ
- čierne korenie
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
- 1 čajová lyžička ghee
Postup
-
Na rozpálenom oleji a ghí masle osmažíme cibuľu dozlatista. -
K cibuli pridáme pretlačený cesnak a na kocky nakrájané zemiaky. Zasypeme sušeným tymianom a chvíľu restujeme.
-
Všetko zalejeme horúcou vodou, pridáme zeleninový bujón, nové korenie a bobkový list. Varíme cca 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
-
Hneď ako sú zemiaky uvarené, vyberieme nové korenie a bobkový list. Polievku prelejeme do mixéra a zmixujeme dohladka.
-
Zmixovanú polievku nalejeme späť do hrnca a dochutíme ju soľou a korením. Nakoniec polievku zjemníme trochou smotany.
-
Krutóny si pripravíme tak, že nakrájame toast na kocky a opražíme ich na troške ghí masla dozlatista.
-
Cesnačku podávame s opečenými krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
Dobrú chuť.