Krémová cesnačka so smotanou

Šárka Červinková
Šárka Červinková
30 min.
15 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Krémová cesnačka so smotanou

Zaliezť si pod deku s teplou polievkou, to k jeseni jednoducho patrí. Naša cesnačka vyženie z tela aj toho najväčšieho bacila a počas chladných jesenných dní vás poriadne zahreje.

1 porcia obsahuje 1 tanier

  • 160 kcal
  • 18 g sacharidov
  • 8 g tukov
  • 3 g bielkovín

Na 4 porcie

Na polievku:
Na krutóny:

Postup

  1. Krémová cesnačka so smotanou Na rozpálenom oleji a ghí masle osmažíme cibuľu dozlatista.

  2. K cibuli pridáme pretlačený cesnak a na kocky nakrájané zemiaky. Zasypeme sušeným tymianom a chvíľu restujeme.

  3. Všetko zalejeme horúcou vodou, pridáme zeleninový bujón, guličky nového korenia a bobkový list. Varíme cca 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

  4. Akonáhle sú zemiaky uvarené, vyberieme guličky nového korenia a bobkový list. Polievku prelejeme do mixéra a zmixujeme dohladka.

  5. Zmixovanú polievku nalejeme späť do hrnca a dochutíme ju soľou a korením. Nakoniec polievku zjemníme trochou smotany.

  6. Na krutóny nakrájame tousťák na kocky a opražíme na troške ghí masla dozlatista.

  7. Cesnačku podávame s opečenými krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou.

  8. Dobrú chuť. Krémová cesnačka so smotanou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
15 Páči sa mi Uložiť recept