Polievky k jeseni neodmysliteľne patria. Zahrejú, zasýtia a dodajú telu mnoho vitamínov. Táto polievka je príjemne sladkastá práve vďaka batatom a mrkve a spoločne s kokosovým mliekom vytvára jemne exotickú chuť. Je nenáročná, rýchlo hotová a perfektne poslúži ako ľahší obed alebo večera v sychravých a chladných jesenných dňoch.
1 porcia obsahuje
- 244 kcal
- 29 g sacharidov
- 13 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 500 g batatov
- 200 g mrkvy
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 10 g zázvoru
- 1 lyžica ghee
- 1 lyžica zeleninového bujónu
- 3/4 l vody
- 200 ml kokosového mlieka
- 1/2 čajové lyžičky rímskej rasce
- 1/2 čajové lyžičky sušeného koriandra
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 3 guľky nového korenia
- soľ
- čierne korenie
- bylinky
- čerstvé čili
- kokosové mlieko
- sezam
Postup
-
Cibuľu, cesnak a zázvor nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na ghí masle.
-
Bataty s mrkvou ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme k orestovanej cibuli.
-
K zmesi pridáme rímsku rascu, sušený koriander a kurkumu. Restujeme približne 3 minúty.
-
Celú zmes zalejeme horúcou vodou, pridáme nové korenie a lyžicu zeleninovej bujónky.
-
Varíme, kým nám mrkva a bataty nezmäknú (približne 20 minút).
-
Potom odstavíme hrniec z platne, vyberieme guličky nového korenia a polievku zmixujeme dohladka tyčovým mixérom.
-
Zmixovanú polievku vrátime naspäť na platňu a zalejeme kokosovým mliekom.
-
Polievku podávame s nasekanými bylinkami, sezamovými semienkami a čili podľa chuti.