Táto fazuľová polievka je ideálna ako predjedlo, ale zasýti natoľko, že mnohým z nás môže stačiť samotná. Výborná je s čerstvým chlebom alebo tortillovými krekrami. A pre fajnšmekrov máme jeden tip – ešte lepšia je totiž s troškou kyslej smotany alebo avokádom.
Tak sa poďme pozrieť, ako na ňu! :)
1 porcia obsahuje
- 298,5 kcal
- 36,2 g sacharidov
- 6,5 g tukov
- 14,3 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 800 g ready to eat fazule
- 800 ml kuracieho vývaru
- 400 g krájených rajčin
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1/2 čajové lyžičky sušeného koriandra
- 1/2 čajové lyžičky mletej papriky
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
- Vilgain Tortilla Crackers - chia a soľ
Postup
-
Na olivovom oleji do zmäknutia opražte cibuľu a cesnak.
-
Pridajte červenú fazuľu, kurací alebo zeleninový vývar a pokrájané paradajky. Priveďte do varu a potom znížte teplotu. Varte asi 10 minút.
-
Dochuťte mletou rascou, koriandrom a paprikou a premiešajte. Pokiaľ je polievka príliš hustá, pridajte vývar alebo vodu. Varte ďalších 10 minút, kým fazuľa nezmäkne. Podľa potreby môžete pridať soľ a korenie.
-
Podávajte horúcu s nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!