Polievka z Hokkaido tekvice a kokosového mlieka

Romana Henželova
Romana Henželova
50 min.
45 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Polievka z Hokkaido tekvice a kokosového mlieka

Jeseň/zima a spolu s nimi nesmie chýbať dobrá tepla polievka z tekvice Hokkaidó s pridaním mrkvy a zemiaku. Kto ešte namiesto klasickej smotany nepoužil kokosové mlieko, to musí určite napraviť. Ochutená kurkumou. Chuťové poháriky budú tancovať! 

1 porcia obsahuje 1 tanier polievky

  • 332,2 kcal
  • 28 g sacharidov
  • 22,2 g tukov
  • 5,4 g bielkovín

Na 5 porcií

Na polievku:
  • 460 g tekvice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 335 g zemiakov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1/2 čajové lyžičky červenej papriky
  • 1,4 čajové lyžičky čierneho korenia
  • 850 ml vody
  • 5 čajových lyžičiek Bujonky
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
Na dokončenie:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Polievka z Hokkaido tekvice a kokosového mliekaNajskôr si nakrájame suroviny. Tekvicu na kocky, cibuľu na drobno, mrkvu stačí na väčšie kúsky a cesnak nasekať tiež na drobno.

  2. Na oleji opečieme cibuľu, do toho pridáme za chvíľu cesnak, následne tekvicu, mrkvu a zemiak. Chvíľu premiešame, zalejeme vodou a pridáme soľ a mletú rascu. Varíme do mäkka.

  3. Po uvarení rozmixujeme všetko ponorným mixérom. Pridáme bujónku, koreniny a dobre premiešame. Chvíľu po tom, ako sa ešte polievka prevarí, nalejeme kokosové mlieko. 

  4. Polievku s kokosovým mliekom ešte necháme prevrieť a môžeme podávať. Podľa chuti pokvapkáme citrónom, posypeme solenými tekvicovými jadierkami a čerstvou petržlenovou vňaťou.

  5. Dobrú chuť!Polievka z Hokkaido tekvice a kokosového mlieka

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
45 Páči sa mi Uložiť recept