Polievka z Hokkaido tekvice a kokosového mlieka

Romana Henželova
Romana Henželova
50 min.
8 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Polievka z Hokkaido tekvice a kokosového mlieka

Jeseň/zima a spolu s nimi nesmie chýbať dobrá tepla polievka z tekvice Hokkaidó s pridaním mrkvy a zemiaku. Kto ešte namiesto klasickej smotany nepoužil kokosové mlieko, to musí určite napraviť. Ochutená kurkumou. Chuťové poháriky budú tancovať! 

1 porcia obsahuje 1 tanier polievky

  • 332,2 kcal
  • 28 g sacharidov
  • 22,2 g tukov
  • 5,4 g bielkovín

Na 5 porcií

Na polievku:
Na dokončenie:

Postup

  1. Polievka z Hokkaido tekvice a kokosového mliekaNajskôr si nakrájame suroviny. Tekvicu na kocky, cibuľu na drobno, mrkvu stačí na väčšie kúsky a cesnak nasekať tiež na drobno.

  2. Na oleji opečieme cibuľu, do toho pridáme za chvíľu cesnak, následne tekvicu, mrkvu a zemiak. Chvíľu premiešame, zalejeme vodou a pridáme soľ a mletú rascu. Varíme do mäkka.

  3. Po uvarení rozmixujeme všetko ponorným mixérom. Pridáme bujónku, koreniny a dobre premiešame. Chvíľu po tom, ako sa ešte polievka prevarí, nalejeme kokosové mlieko. 

  4. Polievku s kokosovým mliekom ešte necháme prevrieť a môžeme podávať. Podľa chuti pokvapkáme citrónom, posypeme solenými tekvicovými jadierkami a čerstvou petržlenovou vňaťou.

  5. Dobrú chuť!Polievka z Hokkaido tekvice a kokosového mlieka

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
8 Páči sa mi Uložiť recept