Je tu jeseň/zima a spolu s nimi nesmie chýbať dobrá teplá polievka z tekvice Hokkaidó s pridaním mrkvy a zemiaku. Kto ešte namiesto klasickej smotany nepoužil kokosové mlieko, to musí určite napraviť. Ochutená kurkumou. Chuťové poháriky budú tancovať!
1 porcia obsahuje
- 332,2 kcal
- 28 g sacharidov
- 22,2 g tukov
- 5,4 g bielkovín
Na 5 porcií
- 460 g tekvice
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 335 g zemiakov
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1/2 čajové lyžičky červenej papriky
- 1,4 čajové lyžičky čierneho korenia
- 850 ml vody
- 5 čajových lyžičiek Vilgain zeleninového vývaru
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- pražené tekvicové semienka
- petržlenová vňať
- šťava z citróna
Postup
-
Najskôr si nakrájame suroviny. Tekvicu na kocky, cibuľu na drobno, mrkvu stačí na väčšie kúsky a cesnak nasekať tiež na drobno.
-
Na oleji opečieme cibuľu, do toho pridáme za chvíľu cesnak, následne tekvicu, mrkvu a zemiak. Chvíľu premiešame, zalejeme vodou a pridáme soľ a mletú rascu. Varíme do mäkka.
-
Po uvarení rozmixujeme všetko ponorným mixérom. Pridáme bujón, koreniny a dobre premiešame. Chvíľu po tom, ako sa ešte polievka prevarí, nalejeme kokosové mlieko.
-
Polievku s kokosovým mliekom ešte necháme prevrieť a môžeme podávať. Podľa chuti pokvapkáme citrónom, posypeme solenými tekvicovými jadierkami a čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
Dobrú chuť!