Pripravte si doma túto rýchlu a jemnú paradajkovú polievku. Je zahustená pečenými batatmi a zjemnená smotanou. Polievka príjemne zahreje a zasýti. Spoločne so syrovým sendvičom dostanete výborný obed či večeru.
1 porcia obsahuje
- 325 kcal
- 34 g sacharidov
- 16 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 batat
- 2 cibule
- 400 g paradajok v konzerve
- 300 g paradajkového pyré
- 2 lyžice ghee
- 500 ml zeleninového bujónu
- 100 ml rastlinnej smotany na šľahanie
- 5 čajových lyžičiek sušenej bazalky
- 5 čajových lyžičiek sušeného cesnaku
- 5 čajových lyžičiek čili
- soľ
- čierne korenie
- kokosový olej
- 4 plátky ražného chleba
- 6 plátkov syru
- 5 čajových lyžičiek sušenej bazalky
- 1 lyžica kokosového oleja
Postup
-
Batat a cibuľu očistite a nakrájajte na kocky. Predhrejte si rúru na 180 °C.
-
Do menšieho pekáča dajte batat, cibuľu, soľ, korenie, prepustené maslo a všetko dajte piecť na asi 25 minút do zmäknutia.
-
Do vyššej nádoby vložte upečenú zeleninu, konzervované paradajky, paradajkové pyré, vývar, smotanu, bazalku, cesnak, čili a všetko tyčovým mixérom vymixujte do hladkej konzistencie.
-
Polievku zlejte do hrnca a varte asi 10 minút.
-
Medzitým si pripravte syrový sendvič. Na rozohriatu panvicu položte plátky chleba so syrom, opečte ich dozlatista a potrite zmesou oleja a bazalky.
-
Podávajte pokvapkanú olivovým olejom, posypanú nastrúhaným syrom, bazalkou a so sendvičom.