Krémová polievka z pečenej zeleniny

Michaela
Michaela Šupáková
65 min.
116 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Krémová polievka z pečenej zeleniny

Jednoduchá a rýchla polievka, ktorá vás v chladných a sychravých dňoch rozhodne zahreje. Pečená zelenina jej dodáva výraznú chuť a vďaka krémovému syru je perfektne jemná.

1 porcia obsahuje 1 tanier polievky

  • 197 kcal
  • 15 g sacharidov
  • 13 g tukov
  • 4 g bielkovín

Na 2 porcie

Na podávanie:
Na polievku:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Krémová polievka z pečenej zeleniny

    Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme. Všetku zeleninu dobre umyjeme a vložíme spoločne s cibuľou a cesnakom do zapekacej misky.

  2. Zeleninu posprejujeme olivovým olejom, posypeme sušeným oreganom, soľou a korením. Misku vložíme do rúry a pečieme na 200 °C približne 35‑40 minút.

  3. Krémová polievka z pečenej zeleniny Upečenú zeleninu preložíme do mixéra, pridáme žervé a postupne prilievame vývar tak, aby sme mohli kontrolovať hustotu polievky. Rozmixovanú polievku vrátime späť do hrnca, zahrejeme a prípadne ešte dochutíme.

  4. Servírujeme s opečenými krutónmi z toastového chleba a čerstvou bazalkou. 

    Dobrú chuť!

    Krémová polievka z pečenej zeleniny

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
116 Páči sa mi Uložiť recept