Pórová polievka

Šárka Červinková
Šárka Červinková
35 min.
27 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Pórová polievka

Polievok jeme všeobecne veľmi málo. Nie je to však škoda? Majú veľa vitamínov, vlákniny a do diéty sú super parťák. Daj šancu tejto plnohodnotnej pórovej polievke, ktorá v sebe ukrýva surovinu plnú bielkovín.

1 porcia obsahuje

  • 152 kcal
  • 12,6 g sacharidov
  • 8,5 g tukov
  • 7 g bielkovín

Na 4 porcie

  • Vilgain krekry BIO - semínka

Postup

  1. Pórová polievka

    Pór nakrájame na kolieska a orestujeme ho na ghee masle a olivovom oleji.

  2. Keď pór zmäkne, podlejeme ho 1 litrom vriacej vody.

  3. Do polievky pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a 1 polievkovú lyžicu zeleninovej bujónky. Necháme variť 20 minút.

  4. Polievku zložíme z platne. Pridáme cottage syr a rozmixujeme v mixéri dohladka.

  5. Rozmixovanú polievku vrátime späť na platňu. Dochutíme ju soľou, čiernym korením, majoránom, granulovaným cesnakom a necháme ešte 5 minút povariť.

  6. Pórovú polievku podávame s Vilgain krekrami.

  7. Dobrú chuť!

    Pórová polievka

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
27 Páči sa mi Uložiť recept