Polievok jeme všeobecne veľmi málo. Nie je to však škoda? Majú veľa vitamínov, vlákniny a do diéty sú super parťák. Daj šancu tejto plnohodnotnej pórovej polievke, ktorá v sebe ukrýva surovinu plnú bielkovín.
1 porcia obsahuje
- 152 kcal
- 12,6 g sacharidů
- 8,5 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 4 porcie
- 300 g pórku
- 2 zemiaky
- 1 čajová lyžička ghee
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 lyžica zeleninového bujónu
- 1 l vody
- 100 g syra cottage
- soľ
- čierne korenie
- majorán
- granulovaný cesnak
- Vilgain krekry BIO - semínka
Postup
-
Pór nakrájame na kolieska a orestujeme ho na ghee masle a olivovom oleji.
-
Keď pór zmäkne, podlejeme ho 1 litrom vriacej vody.
-
Do polievky pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a 1 polievkovú lyžicu zeleninovej bujónky. Necháme variť 20 minút.
-
Polievku zložíme z platne. Pridáme cottage syr a rozmixujeme v mixéri dohladka.
-
Rozmixovanú polievku vrátime späť na platňu. Dochutíme ju soľou, čiernym korením, majoránom, granulovaným cesnakom a necháme ešte 5 minút povariť.
-
Pórovú polievku podávame s Vilgain krekrami.
-
Dobrú chuť!