Mexická polievka s trhaným mäsom plná chutí

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová pred 3 mesiacmi
180 min.
Uložiť recept
Mexická polievka s trhaným mäsom plná chutí

Polievka ako plnohodnotný obed? Vyskúšaj našu mexickú s trhaným mäsom a wrapom.

Táto polievka plná chutí ťa nielen zasýti na niekoľko hodín, ale aj prenesie až do vzdialeného Mexika.

1 porcia obsahuje 1 miska polievky

  • 550 kcal
  • 70 g sacharidů
  • 23 g tuků
  • 25 g bílkovin

Na 4 porcie

Na vývar:
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 300 g hovädzieho mäsa na polievku
  • 2 mrkvy
  • 50 g zeleru
  • 2 petržleny
  • bobkový list
  • guľky nového korenia
Na polievku:
Na servírovanie
  • 1 plátok wrapu
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • koriander
  • čili
  • citrón

Postup

  1. Mexická polievka s trhaným mäsom plná chutí

    Na oleji si speníme červenú cibuľu nasekanú najemno. Pridáme očistenú na väčšie kusy nakrájanú zeleninu, mäso na polievku a korenie (nové korenie, bobkový list). Podlejeme vodou tak, aby bolo všetko ponorené. Varíme cca 2 hodiny.

  2. Po uvarení si vývar precedíme. Zeleninu vyberieme a mäso natrháme.

  3. Do vývaru pridáme paradajkový pretlak a sekané paradajky. Všetko rozmixujeme.

  4. Do polievky pridáme natrhané mäso, predvarené červené fazule, kukuricu a dochutíme soľou a korením (sladká paprika, korenie mleté, sušený cesnak). Ak máte radi pálivé, môžete ešte pridať kajenské korenie.

  5. Teraz už hurá na servírovanie. Do polievky pridáme lyžicu kyslej smotany, natrháme koriander a podľa chuti chilli vločky a citrón.

    Namiesto pečiva si opeč nasucho 1 Minute Wrap a vychutnaj si plnohodnotné jedlo v mexickom štýle.

    Mexická polievka s trhaným mäsom plná chutí

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
20 Páči sa mi Uložiť recept