Polievka ako plnohodnotný obed? Vyskúšaj našu mexickú s trhaným mäsom a wrapom.
Táto polievka plná chutí ťa nielen zasýti na niekoľko hodín, ale aj prenesie až do vzdialeného Mexika.
1 porcia obsahuje
- 550 kcal
- 70 g sacharidov
- 23 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 červená cibuľa
- 300 g hovädzieho mäsa na polievku
- 2 mrkvy
- 50 g zeleru
- 2 petržleny
- bobkový list
- guľky nového korenia
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 paradajky v konzerve
- 100 g sterilizovanej kukurice
- 1 ready to eat fazuľa
- soľ
- čierne korenie
- sladká paprika
- sušený cesnak
Postup
-
Na oleji si speníme červenú cibuľu nasekanú najemno. Pridáme očistenú na väčšie kusy nakrájanú zeleninu, mäso na polievku a korenie (nové korenie, bobkový list). Podlejeme vodou tak, aby bolo všetko ponorené. Varíme cca 2 hodiny.
-
Po uvarení si vývar precedíme. Zeleninu vyberieme a mäso natrháme.
-
Do vývaru pridáme paradajkový pretlak a sekané paradajky. Všetko rozmixujeme.
-
Do polievky pridáme natrhané mäso, predvarené červené fazule, kukuricu a dochutíme soľou a korením (sladká paprika, korenie mleté, sušený cesnak). Ak máte radi pálivé, môžete ešte pridať kajenské korenie.
-
Teraz už hurá na servírovanie. Do polievky pridáme lyžicu kyslej smotany, natrháme koriander a podľa chuti chilli vločky a citrón.
Namiesto pečiva si opeč nasucho 1 Minute Wrap a vychutnaj si plnohodnotné jedlo v mexickom štýle.