Talianska cuketová polievka je ľahký a zdravý recept, ideálny pre tých, ktorí hľadajú vyváženú a chutnú stravu. Táto polievka je veľmi obľúbená v talianskej kuchyni, predovšetkým vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej príprave. Cuketa má jemnú chuť, ktorá sa veľmi dobre dopĺňa s ostatnými surovinami v tomto recepte. Takže ideálne na leto.
1 porcia obsahuje
- 115 kcal
- 5 g sacharidov
- 8 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 4 porcie
- 2 cukety
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 l zeleninového bujónu
- 50 g parmezánu
- soľ
- čierne korenie
- čerstvé bylinky
Postup
-
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Cukety umyjeme a nakrájame na kocky.
-
Na panvici rozohrejeme olivový olej a opražíme cibuľu s cesnakom. Pridáme nakrájané cukety a smažíme ďalších 5 minút.
-
Prilejeme zeleninový vývar a necháme variť cca 20 minút.
-
Keď sú cukety mäkké, polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
-
Pridáme nastrúhaný parmezán, soľ a korenie podľa chuti a miešame, kým sa syr nerozpustí.
-
Polievku podávame ozdobenú čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!