Talianska cuketová polievka je ľahký a zdravý recept, ktorý telo dokonale vyživí a je ideálny nielen ako rýchla večera alebo predjedlo. Jej príprava je extra jednoduchá a pokiaľ už neviete, kam dať všetku cuketu zo záhrady alebo od susedov, polievka je skvelá voľba. Cuketa jej dodá typickú jemnosť doplnenú o chuť použitého korenia. 🥒🍲
1 porcia obsahuje
- 115 kcal
- 5 g sacharidov
- 8 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 4 porcie
- 2 cukety
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 l Vilgain zeleninového vývaru
- 50 g parmezánu
- soľ
- čierne korenie
- čerstvé bylinky
Postup
-
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Cukety umyjeme a nakrájame na kocky. -
Na panvici rozohrejeme olivový olej a opražíme cibuľu s cesnakom. Pridáme nakrájané cukety a restujeme ďalších 5 minút.
-
Prilejeme zeleninový vývar a necháme variť cca 20 minút.
-
Keď sú cukety mäkké, polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
-
Pridáme nastrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie podľa chuti a miešame, kým sa syr nerozpustí.
-
Polievku podávame ozdobenú čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!