Preferuješ veggie jedlá, ale občas ti dochádza inšpirácia, čo si pripraviť ako hlavné jedlo a neodbiť sa cestovinami s pestom? Čo tak vyskúšať toto karí s tofu a batatmi, pri ktorom ťa prekvapí nielen jeho špecifická chuť a lahodná krémová omáčka, ale aj jeho makrá. Jednou porciou totiž svojmu telu dodáš hneď 21 g bielkovín! Tak čo, vyskúšaš? 🌱
1 porcia obsahuje
- 744 kcal
- 76 g sacharidov
- 43 g tukov
- 21,2 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 200 g tofu
- 1 batat
- 100 g Vilgain R2E cícer
- 200 g kokosového mlieka
- 400 g paradajkového pyré
- 50 g listového špenátu
- 100 g ryže
- 2 čajové lyžičky karí korenia
- 2 čajové lyžičky kurkumy
- 1 čajová lyžička údenej mletej papriky
- 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
- 1 čajová lyžička sušeného zázvoru
- čierne korenie
- soľ
Postup
-
Najprv si uvar ryžu podľa návodu na obale. -
Medzitým si na troche oleja orestuj cibuľku, zapráš ju zmesou korenia a nechaj chvíľu restovať. Po chvíli prihoď nakrájané bataty.
-
Potom zalej paradajkovou omáčkou a var do zmäknutia batat. Nakoniec pridaj na kocky nakrájané tofu, predvarený cícer, listový špenát, kokosové mlieko a chvíľu povar.
-
No a podávaj s uvarenou ryžou.
Tak enjoy!