Vegánske bolonské špagety

Kristína Močková
Kristína Močková
90 min.
65 Páči sa mi Komentáre
5
Uložiť recept
Vegánske bolonské špagety

Bolonské cestoviny bez mäsa, a pritom stále rovnako chutné – potvrdzuje 10/10 nevegetariánov. Navyše zo surovín, ktoré máte s najväčšou pravdepodobnosťou doma práve teraz. Chceli by ste rýchloobed, ktorý zasýti a dodá telu (okrem iného) aj kvantum vlákniny?

1 porcia obsahuje cca 60 gramov uvarených špagiet s omáčkou

  • 378 kcal
  • 64 g sacharidov
  • 4,4 g tukov
  • 16,7 g bielkovín

Na 2 porcie

Postup

  1. Vegánske bolonské špagety Mrkvu, cuketu a papriku si nakrájame nadrobno. Vegánske bolonské špagety

  2. V hlbšej panvici si na oleji podusíme cibuľku a po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, cuketu a papriku. Krátko opražíme a pridáme cesnak.

  3. Pridáme nakrájané a olúpané paradajky, prepláchnutú šošovicu, paradajkové pyré a podlejeme vodou. Prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme asi hodinu alebo do zmäknutia šošovice. Ku koncu dochutíme soľou a nasekanou čerstvou bazalkou. Vegánske bolonské špagety

  4. Cestoviny si uvaríme podľa návodu a zmiešame ich s omáčkou. Pokiaľ robíme dve porcie a nechystáme sa tú druhú ihneď zjesť, cestoviny s omáčkou zmiešame až na druhý deň – alebo na druhý deň uvaríme čerstvé cestoviny.

  5. Nakoniec posypeme syrom (ak chceme vegánsku verziu, syr nedávame alebo použijeme rastlinnú alternatívu), ozdobíme bazalkou a môžeme podávať. Vegánske bolonské špagety

  6. Fotky nezabudneme označiť s #aktinrecepty :)

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
65 Páči sa mi Uložiť recept