Bolonské cestoviny bez mäsa, a pritom stále rovnako chutné – potvrdzuje 10/10 nevegetariánov. Navyše zo surovín, ktoré máte s najväčšou pravdepodobnosťou doma práve teraz. Chceli by ste rýchloobed, ktorý zasýti a dodá telu (okrem iného) aj kvantum vlákniny?
1 porcia obsahuje
- 378 kcal
- 64 g sacharidov
- 4,4 g tukov
- 16,7 g bielkovín
Na 2 porcie
- 40 g mrkvy
- 50 g cukety
- 25 g červenej papriky
- 50 g zelenej šošovice
- 125 g paradajkového pyré
- 3 paradajky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 6 g oleja
- špagety
- soľ
- bazalka
- 10 g syra Grana Padano
Postup
-
Mrkvu, cuketu a papriku si nakrájame nadrobno. -
V hlbšej panvici si na oleji podusíme cibuľku a po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, cuketu a papriku. Krátko opražíme a pridáme cesnak.
-
Pridáme nakrájané a ošúpané paradajky, prepláchnutú šošovicu, paradajkové pyré a podlejeme vodou. Prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme asi hodinu alebo do zmäknutia šošovice. Ku koncu dochutíme soľou a nasekanou čerstvou bazalkou.
-
Cestoviny si uvaríme podľa návodu a zmiešame ich s omáčkou. Pokiaľ robíme dve porcie a nechystáme sa tú druhú ihneď zjesť, cestoviny s omáčkou zmiešame až na druhý deň – alebo na druhý deň uvaríme čerstvé cestoviny.
-
Nakoniec posypeme syrom (ak chceme vegánsku verziu, syr nedávame alebo použijeme rastlinnú alternatívu), ozdobíme bazalkou a môžeme podávať.
-
Fotky nezabudneme označiť s @aktinrecepty :)