Karí z čiernej šošovice beluga

Michaela Šupáková
Michaela Šupáková
40 min.
43 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Karí z čiernej šošovice beluga

Pokiaľ chcete do jedálnička zaradiť viac zdravých strukovín, stavte na čiernu šošovicu, ktorej sa hovorí beluga. Šošovica beluga má drobné zrnká, netradičnú farbu a jemnú orieškovú chuť. Pri varení sa nerozvarí a hodí sa tak na prípravu polievok, šalátov alebo strukovinového karí.

1 porcia obsahuje 1 talíř směsi bez přílohy

  • 422 kcal
  • 60 g sacharidov
  • 7 g tukov
  • 22 g bielkovín

Na 2 porcie

Na karí
Na podávanie

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme kokosový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, čerstvý najemno nastrúhaný zázvor, na kolieska nakrájanú mrkvu a restujeme cca 2 minúty.

  2. Pridáme karí korenie, čiernu šošovicu a premiešame. Potom pridáme paradajkovú passatu, kokosové mlieko a vodu. Panvicu prikryjeme pokrievkou a varíme cca 20 – 25 minút. Podľa potreby dolievame vodu. Karí z čiernej šošovice beluga

  3. Pridáme na kocky nakrájané batáty a varíme ďalších 15 minút do zmäknutia batátov. Karí ochutíme soľou, čiernym korením a limetkovou šťavou. Ku koncu varenia vmiešame baby špenát a len čo sa stiahne, panvicu odstavíme. Karí z čiernej šošovice beluga

  4. Hotové karí ozdobíme na tanieri nasekanou listovou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom a podávame s ryžou. Karí z čiernej šošovice beluga

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
43 Páči sa mi Uložiť recept