Omeleta bez vajec? V 21. storočí je možné všetko.
Či už si vegán, všežravec, alebo z akéhokoľvek dôvodu neješ vajcia, cícerová omeleta ťa bude baviť. Vnesie do tvojho jedálnička pestrosť a farby, ktorých nie je nikdy dosť.
1 porcia obsahuje
- 390 kcal
- 67 g sacharidov
- 6 g tukov
- 24 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g húb shitake
- 1/2 g papriky
- 50 g mrazeného hrášku
- 180 g cícerovej múky
- 1 lyžica lahôdkového droždia
- 250 ml Oatly ovseného nápoja
- 1 čajová lyžička kurkumy
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Na panvici rozpálime tuk – olej alebo maslo. Na ňom dozlatista osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom prihodíme zvyšok zeleniny a opekáme, kým zelenina nepovolí a nezmäkne.
-
V miske spolu zmiešame cícerovú múku, lahôdkové droždie, ovsené mlieko/nápoj, kurkumu, soľ a korenie. Môžeme pridať aj obľúbené bylinky.
-
Do cícerovej zmesi vmiešame osmaženú zeleninu.
-
Polovicu zmesi prelejeme späť na panvicu a opekáme z oboch strán približne 4 minúty na miernom plameni.
-
Podávame so zeleninou.