Extrémne chutné, extrémne rýchle a nutrične vyvážené. Presne také je toto karí bez mäsa. Nenechajte sa odradiť množstvom surovín, pravdepodobne ich máte už všetky doma. O pol hodinu môžete mať na stole skvelý obed alebo večeru.
1 porcia obsahuje
- 454 kcal
- 56 g sacharidov
- 13 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 2 porcie
- 7 g olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- koriander
- 1/2 čajové lyžičky mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 2,5 čajové lyžičky karí korenia
- soľ
- 250 g cherry paradajok
- 1 balenie cícera z konzervy
- 1 bujón
- 1 balenie tofu
- 80 g jazmínovej ryže
- soľ
Postup
-
Najprv si dáme variť ryžu. Ku karí sa hodí jazmínová alebo basmati, pokiaľ ale máte nejakú inú, vôbec to nevadí. -
Rozpálime si väčšiu panvicu s olejom, osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, stonky z koriandra, pridáme korenie, cesnak a krátko restujeme. Ďalej pridáme prekrojené paradajky, nadrobno nakrájané tofu (použili sme marinované), prepláchnutý cícer a celé to zalejeme 200 ml vývaru (zeleninový bujón zaliaty vriacou vodou bude tiež stačiť). -
Varíme niekoľko minút, dochutíme soľou, trochou citrónovej šťavy a štipkou čierneho korenia. Podávame s ryžou a čerstvým koriandrom. Karí je skvelé aj na druhý deň, takže je toto jedlo veľmi vhodné aj na predprípravu na ďalšie dni. Veríme, že vám bude chutiť :)