Paradajkovo-cícerové karí s tofu a ryžou

Kristína Močková
Kristína Močková
35 min.
112 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Paradajkovo-cícerové karí s tofu a ryžou

Extrémne chutné, extrémne rýchle a nutrične vyvážené. Presne také je toto karí bez mäsa. Nenechajte sa odradiť množstvom surovín, pravdepodobne ich máte už všetky doma. O pol hodinu môžete mať na stole skvelý obed alebo večeru.

1 porcia obsahuje 1 porcia karí

  • 454 kcal
  • 56 g sacharidov
  • 13 g tukov
  • 22 g bielkovín

Na 2 porcie

Karí:
  • 7 g olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • koriander
  • 1/2 čajové lyžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 2,5 čajové lyžičky karí korenia
  • soľ
  • 250 g cherry paradajok
  • 1 balenie cícera z konzervy
  • 1 bujón
  • 1 balenie tofu
Príloha:

Postup

  1. Paradajkovo-cícerové karí s tofu a ryžou Najprv si dáme variť ryžu. Ku karí sa hodí jazmínová alebo basmati, pokiaľ ale máte nejakú inú, vôbec to nevadí.

  2. Paradajkovo-cícerové karí s tofu a ryžou Rozpálime si väčšiu panvicu s olejom, osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, stonky z koriandra, pridáme korenie, cesnak a krátko restujeme. Ďalej pridáme prekrojené paradajky, nadrobno nakrájané tofu (použili sme marinované), prepláchnutý cícer a celé to zalejeme 200 ml vývaru (zeleninový bujón zaliaty vriacou vodou bude tiež stačiť).

  3. Varíme niekoľko minút, dochutíme soľou, trochou citrónovej šťavy a štipkou čierneho korenia. Podávame s ryžou a čerstvým koriandrom. Karí je skvelé aj na druhý deň, takže je toto jedlo veľmi vhodné aj na predprípravu na ďalšie dni. Veríme, že vám bude chutiť :) Paradajkovo-cícerové karí s tofu a ryžou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
112 Páči sa mi Uložiť recept