Mac and cheese alebo kolienka so syrovou omáčkou. No… iste nám dáte za pravdu, že o čosi honosnejšie znie pôvodný americký názov. A pri ňom radšej zostaneme, pretože presne taká je aj chuť.
Naša verzia je vegánska a čo sa týka zloženia a množstva kalórií, s tou pôvodnou plnou smotany a tučného syra nemá vlastne veľa spoločného. Ale tá chuť! Lahôdkové droždie dokáže zázraky. Zo zeleninového pokrmu hneď vykúzli chuťovú explóziu so syrovou chuťou. Naozaj!
1 porcia obsahuje
- 376 kcal
- 62 g sacharidov
- 6,5 g tukov
- 17,5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 300 g cestovín
- 300 g karfiolu
- 100 g mrkvy
- 20 g cesnaku
- 50 g cibule
- 40 g kešu orechov
- 3 lyžice lahôdkového droždia
- šťava z citróna
- soľ
- čierne korenie
- sušený cesnak
Postup
-
Kešu orechy zalejeme vodou a necháme minimálne hodinu namočené.
-
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
-
Vo veľkom hrnci privedieme vodu do varu. Na prvých 5 minút do nej dáme variť karfiol a mrkvu. Potom na ďalšie 2 minúty prihodíme cesnak a cibuľu.
Po 7 minútach zeleninu zlejeme a necháme vychladnúť.
-
Kešu orechy zlejeme a rozmixujeme spoločne s uvarenou zeleninou, lahôdkovým droždím, citrónovou šťavou a korením do hladkej konzistencie.
-
Vo veľkej nádobe premiešame cestoviny s hotovou omáčkou z predchádzajúceho kroku a máme hotovo!
-
Než sa po vašich mac & cheese zapráši, nezabudnite ich vyfotiť a zdieľať s nami na Instagrame pod hashtagom #aktinrecepty.