Vegánsky mac and cheese

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
30 min.
197 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Vegánsky mac and cheese

Mac and cheese alebo kolienka so syrovou omáčkou. No… iste nám dáte za pravdu, že o čosi honosnejšie znie pôvodný americký názov. A pri ňom radšej zostaneme, pretože presne taká je aj chuť.

Naša verzia je vegánska a čo sa týka zloženia a množstva kalórií, s tou pôvodnou plnou smotany a tučného syra nemá vlastne veľa spoločného. Ale tá chuť! Lahôdkové droždie dokáže zázraky. Zo zeleninového pokrmu hneď vykúzli chuťovú explóziu so syrovou chuťou. Naozaj!

1 porcia obsahuje 1 stredne veľká porcia cestovín

  • 376 kcal
  • 62 g sacharidov
  • 6,5 g tukov
  • 17,5 g bielkovín

Na 4 porcie

Postup

  1. Vegánsky mac and cheese

    Kešu orechy zalejeme vodou a necháme minimálne hodinu namočené.

    Vegánsky mac and cheese

  2. Cestoviny uvaríme podľa návodu.

  3. Vo veľkom hrnci privedieme vodu do varu. Na prvých 5 minút do nej dáme variť karfiol a mrkvu. Potom na ďalšie 2 minúty prihodíme cesnak a cibuľu.

    Po 7 minútach zeleninu zlejeme a necháme vychladnúť.

    Vegánsky mac and cheese

  4. Kešu orechy zlejeme a rozmixujeme spoločne s uvarenou zeleninou, lahôdkovým droždím, citrónovou šťavou a korením do hladkej konzistencie.

  5. Vo veľkej nádobe premiešame cestoviny s hotovou omáčkou z predchádzajúceho kroku a máme hotovo!

    Vegánsky mac and cheese

    Vegánsky mac and cheese

    Vegánsky mac and cheese

  6. Než sa po vašich mac & cheese zapráši, nezabudnite ich vyfotiť a zdieľať s nami na Instagrame pod hashtagom #aktinrecepty.

    Vegánsky mac and cheese

    Vegánsky mac and cheese

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
197 Páči sa mi Uložiť recept