Zahrej sa kombináciou karí omáčky, vegánskych šošovicových guliek a čerstvého koriandra, ktorá dokopy vytvára neobyčajný a veľmi chutný obed plný mikroživín a vlákniny.
1 porcia obsahuje
- 611 kcal
- 93,4 g sacharidov
- 18,2 g tukov
- 20 g bielkovín
Na 1 porciu
- 45 g zelenej šošovice
- 20 g quinoy
- 1/2 červenej cibule
- olivový olej v spreji
- 20 g ovsenej múky
- soľ
- korenie
- koriander
- olivový olej
- 1/2 červenej cibule
- 1 mrkva
- 1 paradajka
- 3 čajové lyžičky karí korenia
- 1 čajová lyžička garam masaly
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička kurkumy
- soľ
- 80 g kokosového mlieka
- 1 šťava z limetky
Postup
-
Šošovicu aj quinou si uvaríme podľa návodu do mäkka. Nezabudneme osoliť.
-
Cibuľu osmažíme na panvici s kvapkou oleja. Všetko spolu zmiešame a postláčame. Primiešame ovsenú múku a vypracujeme lepkavú hmotu. S navlhčenými rukami tvarujeme menšie guličky, ktoré restujeme na nepriľnavej panvici s olejom. Olej je potrebný, inak sa guľky prilepia.
-
Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvici osmažíme cibuľu, pridáme zmes korenia, nakrájanú paradajku a mrkvu. Zalejeme vodou a necháme podusiť, kým mrkva nie je úplne mäkká. Pokiaľ chceme hladkú omáčku, premixujeme niekoľkými stlačeniami ponorného mixéra. Omáčku osolíme a dochutíme limetkovou šťavou. Nakoniec prilejeme kokosové mlieko a zamiešame.
-
Guľky vložíme do omáčky, všetko spolu ešte prehrejeme a podávame s basmati ryžou, ozdobíme čerstvým koriandrom a plátkom limetky. Dobrú chuť! Nezabudnite nám ukázať, čo ste navarili. Označte nás na Instagrame s @vilgainrecepty.