Vegánske indické karí so šošovicovými guľkami

Kristína Močková
Kristína Močková
60 min.
131 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Vegánske indické karí so šošovicovými guľkami

Zahrej sa kombináciou karí omáčky, vegánskych šošovicových guliek a čerstvého koriandra, ktorá dokopy vytvára neobyčajný a veľmi chutný obed plný mikroživín a vlákniny.

1 porcia obsahuje Jedna väčšia porcia, teda 8 guliek s omáčkou a 40 g basmati ryže (za surova)

  • 611 kcal
  • 93,4 g sacharidov
  • 18,2 g tukov
  • 20 g bielkovín

Na 1 porciu

Na bezmäsité guľky:
Na karí omáčku:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Šošovicu aj quinou si uvaríme podľa návodu do mäkka. Nezabudneme osoliť.

  2. Cibuľu osmažíme na panvici s kvapkou oleja. Všetko spolu zmiešame a postláčame. Primiešame ovsenú múku a vypracujeme lepkavú hmotu. S navlhčenými rukami tvarujeme menšie guličky, ktoré restujeme na nepriľnavej panvici s olejom. Olej je potrebný, inak sa guľky prilepia. Vegánske indické karí so šošovicovými guľkami

  3. Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvici osmažíme cibuľu, pridáme zmes korenia, nakrájanú paradajku a mrkvu. Zalejeme vodou a necháme podusiť, kým mrkva nie je úplne mäkká. Pokiaľ chceme hladkú omáčku, premixujeme niekoľkými stlačeniami ponorného mixéra. Omáčku osolíme a dochutíme limetkovou šťavou. Nakoniec prilejeme kokosové mlieko a zamiešame. Vegánske indické karí so šošovicovými guľkami

  4. Guľky vložíme do omáčky, všetko spolu ešte prehrejeme a podávame s basmati ryžou, ozdobíme čerstvým koriandrom a plátkom limetky. Dobrú chuť! Nezabudnite nám ukázať, čo ste navarili. Označte nás na Instagrame alebo Tiktoku s @aktinrecepty a #aktinrecepty :) Vegánske indické karí so šošovicovými guľkami

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
131 Páči sa mi Uložiť recept