Vegánsky Buddha Bowl s arašidovou zálievkou

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová
30 min. 15 minút pečenia
49 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Vegánsky Buddha Bowl s arašidovou zálievkou

Buddha Bowl, miska všetkých dobrôt a plná farieb. Máme pre vás inšpiráciu na vyváženú misu s chrumkavým cícerom, šošovicou, tofu a celá je zaliata skvelou arašidovou zálievkou. Je plná rastlinných bielkovín, takže jej podľahnú aj vegáni.

1 porcia obsahuje cca 350 g

  • 837 kcal
  • 39,5 g sacharidov
  • 13 g tukov
  • 38 g bielkovín

Na 2 porcie

Bowl:
Arašidová zálievka:

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech si vyložíme papierom na pečenie. Cícer zlejeme z nálevu, dáme do misky a pridáme olivový olej, mletú papriku, škoricu, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame a pečieme pri 180 °C približne 20 minút. Medzitým nakrájame tofu na kocky a v polovici pečenia ho pridáme do rúry k cíceru. Vegánsky Buddha Bowl s arašidovou zálievkou

  2. Cherry paradajky prekrojíme napoly, červenú kapustu na tenké rezančeky a šalát na menšie kúsky.

  3. Na zálievku dobre premiešame všetky ingrediencie dohromady. Vegánsky Buddha Bowl s arašidovou zálievkou

  4. Do misky servírujeme čiernu šošovicu, všetku zeleninu, chrumkavý cícer a tofu. Podávame s krémovou arašidovou zálievkou.

    Dobrú chuť! Vegánsky Buddha Bowl s arašidovou zálievkouVegánsky Buddha Bowl s arašidovou zálievkou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
49 Páči sa mi Uložiť recept