Buddha Bowl, miska všetkých dobrôt a plná farieb. Máme pre vás inšpiráciu na vyváženú misu s chrumkavým cícerom, šošovicou, tofu a celá je zaliata skvelou arašidovou zálievkou. Je plná rastlinných bielkovín, takže jej podľahnú aj vegáni.
1 porcia obsahuje
- 837 kcal
- 39,5 g sacharidov
- 13 g tukov
- 38 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 cícer z konzervy
- 100 g šošovice
- 150 g údeného tofu
- 100 g cherry paradajok
- 100 g červenej kapusty
- 50 g hlávkového šalátu
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1/2 čajové lyžičky olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- 10 g arašidového masla
- 10 g plnotučnej horčice
- 10 ml Tamari sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička vody
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech si vyložíme papierom na pečenie. Cícer zlejeme z nálevu, dáme do misky a pridáme olivový olej, mletú papriku, škoricu, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame a pečieme pri 180 °C približne 20 minút. Medzitým nakrájame tofu na kocky a v polovici pečenia ho pridáme do rúry k cíceru.
-
Cherry paradajky prekrojíme napoly, červenú kapustu na tenké rezančeky a šalát na menšie kúsky.
-
Na zálievku dobre premiešame všetky ingrediencie dohromady.
-
Do misky servírujeme čiernu šošovicu, všetku zeleninu, chrumkavý cícer a tofu. Podávame s krémovou arašidovou zálievkou.
Dobrú chuť!