Kuracie karí je klasika, ktorá vás zasýti a vaše chuťové poháriky sa dokonale nabažia esenciou Indie! Tentoraz si vzal do parády recept Oliver Pape, tak poďte vyskúšať jeho extra chutnú verziu!
1 porcia obsahuje
- 913 kcal
- 48 g sacharidov
- 67 g tukov
- 57 g bielkovín
Na 2 porcie
- 300 g kuracieho mäsa
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 10 g zázvoru
- 1 mrkva
- koriander
- 1 lyžica karí pasty
- ghee
- 1 balenie kokosového mlieka
- 150 ml paradajkového pyré
- 3 lyžice sójovej omáčky
- soľ
- 2 Vilgain celozrnnej tortilly
- 20 g cesnakových kešu orechov
Postup
-
Kurča nakrájame na stredné kúsky a sprudka orestujeme v hrnci s trochou ghí. -
Mäso dáme bokom a v hrnci opäť sprudka orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu a stonky koriandra. Pridáme dostatok tuku. Primiešame rozotrený cesnak, zázvor a lyžicu karí pasty a sójovej omáčky. Restujeme.
-
Pridáme paradajky a povaríme. Potom prilejeme kokosové mlieko a znova povaríme. Neskôr omáčku rozmixujeme dohladka a vrátime kura späť do omáčky. Necháme variť a dochutíme.
-
Tortillu opečieme na ghí a karí, ozdobíme s kešu s cesnakom a čerstvým koriandrom.
-
No a môžeme podávať. Tak dobrú chuť!