




Sušené hovädzie
Sušené hovädzie mäso sa radí medzi najobľúbenejšie a najchutnejšie snacky s vysokým obsahom bielkovín, a zároveň nízkym podielom tukov a sacharidov. Okrem toho predstavuje sušené hovädzie dobrý zdroj vitamínov a minerálnych látok, najmä zinku, fosforu, vitamínu B alebo železa. Sušené hovädzie mäso ľahko zapadne do akéhokoľvek diéty, obzvlášť obľúbené je však ako doplnok low carb, paleo alebo carnivore diéty.
Jerky vs biltong
Sušené hovädzie mäso ≠ hovädzie jarky. Jerky je iba označenie pre najrozšírenejší spôsob sušenia mäsa pôvodom z Ameriky. Tu sa sušia už naporciované tenké plátky mäsa. Pri metóde biltong, ktorá má svoj pôvod v Afrike, dochádza k sušeniu väčších pásov mäsa, ktoré sa porciuje až po usušení.