Takýto strúhaný koláč vám v detstve pravdepodobne maminka servírovala po nedeľnom obede. Jeho príprava určite vyžadovala veľa masla, bielej múky, cukru a lásky. My sme s nostalgiou vytvorili koláč na omrvinku podobný, možno až na nerozoznanie rovnaký.
Všetky suroviny, ktoré celkom nespadajú do škatuľky zdravého životného štýlu, sme však nahradili za ich zdravšie, hodnotnejšie verzie a ľaľa! Dezert, ktorý spája starú dobrú klasiku a parádne výživové hodnoty, je na svete. Teraz môžete maminku na oplátku ohromiť vy.
1 porcia obsahuje
- 173 kcal
- 19 g sacharidov
- 7 g tukov
- 8,5 g bielkovín
Na 12 porcií
- 200 g ovsených vločiek
- 30 g čokoládového proteínu
- 2 lyžice kakaa
- 30 g kokosového cukru
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 100 ml mlieka
- 50 g kokosového oleja
- 2 vajcia
- 300 g tvarohu
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- 10 kvapiek vanilkových Flavour Drops
Postup
-
Najskôr vypracujeme cesto do konzistencie, ktorá sa podobá klasickému cestu na perníčky. Pokiaľ sa cesto veľmi lepí, zahustíme ho väčším množstvom ovsených vločiek. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu z nich dáme na hodinu do chladničky, druhú do mrazničky.
-
Medzitým si pripravíme náplň. Puding uvaríme podľa návodu a osladíme ho kvapkami FlavDrops. Necháme ho na chvíľu vychladnúť a potom do neho vmiešame tvaroh.
-
Polovicu cesta, ktorú sme mali v chladničke, vytlačíme na dno plechu vyloženého papierom na pečenie.
-
Na korpus nanesieme náplň a na ňu postrúhame druhú polovicu cesta z mrazničky. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 40 minút.