Obrátený hruškový koláč zo špaldovej múky

Kristína Močková
Kristína Močková
50 min.
25 Páči sa mi Komentáre
3
Uložiť recept
Obrátený hruškový koláč zo špaldovej múky

Tento koláč je takmer bez cukru a námahy. No dobre, okrájať hrušky síce chvíľku potrvá, ale výsledok rozhodne stojí za to. Čaká vás totiž extra kakaový, tak akurát sladký a šťavnatý koláč s karamelizovanými hruškami hore.

1 porcia obsahuje 1 kus rezu

  • 109 kcal
  • 11,8 g sacharidov
  • 5 g tukov
  • 3,7 g bielkovín

Na 15 porcií

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Obrátený hruškový koláč zo špaldovej múky

    Žĺtky vymiešame so sladidlom a s vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a rozpustený kokosový olej. Do misky ďalej pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a väčšiu štipku mletého zázvoru (cestu dodá fajn chuť) a premiešame. Vznikne nám husté cesto.

    Obrátený hruškový koláč zo špaldovej múky

  2. V samostatnej miske si vymiešame bielky do tuhého snehu. Ten opatrne primiešame ku kakaovému cestu.

  3. Na menší plech (20 x 30 cm) si položíme papier na pečenie, rovnomerne naň nanesieme rozpustené ghí, posypeme trstinovým cukrom, škoricou a poukladáme nakrájanými a ošúpanými hruškami. Na tie vylejeme cesto.

    Obrátený hruškový koláč zo špaldovej múky

  4. Pečieme pri 180 °C približne 20 minút. Koláč necháme jemne vychladnúť a potom ho preklopíme, aby boli karamelizované hrušky hore. Nakrájame a môžeme podávať. Skvele chutí samostatne, ale aj napríklad s lyžicou jogurtu. Dobrú chuť :)

    Obrátený hruškový koláč zo špaldovej múky

    Obrátený hruškový koláč zo špaldovej múky

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
25 Páči sa mi Uložiť recept