Tento koláč je takmer bez cukru a námahy. No dobre, okrájať hrušky síce chvíľku potrvá, ale výsledok rozhodne stojí za to. Čaká vás totiž extra kakaový, tak akurát sladký a šťavnatý koláč s karamelizovanými hruškami hore.
1 porcia obsahuje
- 109 kcal
- 11,8 g sacharidov
- 5 g tukov
- 3,7 g bielkovín
Na 15 porcií
- 3 vajcia
- 100 g práškového sladidla
- 1 balenie vanilkového cukru
- 130 ml mlieka
- 35 kokosových olejov
- 175 g špaldovej múky
- 20 g kakaa
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 300 g hrušiek
- 20 g trstinového cukru
- škorica
- 15 g ghee
Postup
-
Žĺtky vymiešame so sladidlom a s vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a rozpustený kokosový olej. Do misky ďalej pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a väčšiu štipku mletého zázvoru (cestu dodá fajn chuť) a premiešame. Vznikne nám husté cesto.
-
V samostatnej miske si vymiešame bielky do tuhého snehu. Ten opatrne primiešame ku kakaovému cestu.
-
Na menší plech (20 x 30 cm) si položíme papier na pečenie, rovnomerne naň nanesieme rozpustené ghí, posypeme trstinovým cukrom, škoricou a poukladáme nakrájanými a ošúpanými hruškami. Na tie vylejeme cesto.
-
Pečieme pri 180 °C približne 20 minút. Koláč necháme jemne vychladnúť a potom ho preklopíme, aby boli karamelizované hrušky hore. Nakrájame a môžeme podávať. Skvele chutí samostatne, ale aj napríklad s lyžicou jogurtu. Dobrú chuť :)