Či už máte chuť na niečo dobré, alebo potrebujete vykúzliť ľahký dezert na oslavu či inú letnú udalosť, tento koláč poteší každého. Dve vrstvy krehkého cesta s úžasne nadýchanou tvarohovou náplňou a ozdobou vo forme extrémne fotogenického sezónneho ovocia vám úspech zaručia u babičky či dietára.
1 porcia obsahuje
- 142 kcal
- 17,6 g sacharidov
- 5,8 g tukov
- 5,8 g bielkovín
Na 12 porcií
- 65 g ghee
- 2 vajcia
- 75 g trstinového cukru
- 100 g kyslej smotany
- 6 g kypriaceho prášku
- 50 ml mlieka
- 225 g celozrnnej špaldovej múky
- 40 g vanilkového pudingu
- 400 g nízkotučného tvarohu
- vanilkové Flavour Drops
- 1 balenie vanilkového cukru
- ovocie
- zero topping
Postup
-
Do misky vložíme zmäknuté ghí, smotanu, mlieko a žĺtky. Všetko spolu vymixujeme. -
Do tej istej misky si preosejeme múku s práškom do pečiva a približne polovičným množstvom cukru. Dochutíme s FlavDrops.
-
Vypracujeme tuhé cesto, ktoré dáme na polhodinu do chladničky.
-
Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň. V miske zmiešame tvaroh, pudingový prášok, vanilkový cukor a zvyšok trstinového cukru. Dochutíme pomocou FlavDrops. Nakoniec opatrne primiešame vyšľahaný sneh z dvoch bielkov.
-
Cesto si rozdelíme na dve polovice a každú vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Pomocou valčeka si cesto preložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
-
Cesto potrieme tvarohovou vrstvou a prikryjeme druhým plátom cesta. Povrch poprepichujeme vidličkou.
-
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 40 minút. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť, odkrojíme okraje a zvyšok pokrájame na rovnomerné štvorčeky.
-
Ozdobíme ovocím a zero toppingom, odfotíme na Instagram, pridáme @aktinrecepty a môžeme maškrtiť. Dobrú chuť!