Hor sa na stromy alebo aspoň do obchodu! Vetvy a pulty sa prehýbajú pod šťavnatým ovocím a to treba riadne využiť.
Naša voľba tentoraz padla na sladučké nektárinky. Neoľutujete však ani s marhuľami, jahodami alebo akoukoľvek ďalšou obľúbenou úrodou.
1 porcia obsahuje
- 222 kcal
- 18 g sacharidov
- 12 g tukov
- 10,5 g bielkovín
Na 24 porcií
- 100 g ghee
- 50 g xylitolu
- 1 vajce
- 50 ml mlieka
- 30 g kešu masla
- 220 g špaldovej múky
- 30 g kakaa
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 750 g tvarohu
- 2 vajcia
- 1 citrónová kôra
- 600 g nektáriniek
- 30 g vanilkového proteínu
- 3 vajcia
- 50 g xylitolu
- 5 lyžíc vody
- 20 g kokosového oleja
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 225 g špaldovej múky
- 1 štipka soli
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. -
Ghí, ktoré bude mať izbovú teplotu, vyšľaháme s xylitolom do peny. Pridáme vajcia, mlieko, kešu maslo a zapracujeme.
-
Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom.
-
Sypkú zmes pridáme k maslovému základu a vypracujeme cesto. Keby sa cesto príliš mrvilo, môžeme pridať viac mlieka.
-
Hotové cesto vtlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie a vrhneme sa na prípravu tvarohovej náplne.
-
Náplň pripravíme vyšľahaním všetkých potrebných ingrediencií.
-
Nektárinky vykôstkujeme a nakrájame na tenké plátky.
-
Na korpus rovnomerne rozotrieme krém a poukladáme naň nektárinky.
-
Pustíme sa do prípravy vrchného cesta. Vajcia vyšľaháme s xylitolom do peny. Potom po troškách prišľahávame rozpustený kokosový olej a vodu.
-
Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Opatrne vmiešame do základu a vytvoríme cesto.
-
Hotové cesto opatrne rozotrieme na vrstvu nektáriniek.
-
Pečieme približne 50 minút dozlatista.
-
Predtým než sa na koláč vrhneme, odoláme sline a nezabudneme ho odfotiť a pridať na Instagram s označením @vilgainrecepty.