Úprimne, nečakala som, že sa budú v tomto koláči mak, tvaroh a čučoriedky AŽ TAK kamarátiť. Dokonca si trúfam povedať, že to vyzerá na nerozlučné priateľstvo. Podeľte sa s rodičmi, kamarátmi, susedmi, inak sa vám môže stať, že sa pristihnete, ako si chodíte ukrajovať ďalší a ďalší tenký kúsok. Možno to bol aj môj prípad. Možno nie. Kto vie…
1 porcia obsahuje
- 337 kcal
- 40,8 g sacharidov
- 14,2 g tukov
- 14,2 g bielkovín
Na 8 porcií
- 165 g špaldovej múky
- 30 g ovsenej múky
- 1 vajce
- 65 g ghee
- 30 g práškového sladidla
- 80 g maku
- 90 g slivkovej Biolády
- 115 ml vody
- 15 g vanilkového pudingu
- 30 g práškového sladidla
- 500 g tvarohu
- 40 g práškového sladidla
- 40 g čučoriedok
Postup
-
V miske si zmiešame ingrediencie potrebné na základ a vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme na dno formy a vytiahneme ho až na okraje.
-
Cesto dáme predpiecť na pár minút do rozpálenej rúry na 180 °C a medzitým si pripravíme makovú náplň. Všetky suroviny zmiešame a asi 5 minút varíme. Pokiaľ je zmes príliš hustá, prilejeme trochu vody.
-
Na tvarohovú náplň si zmiešame tvaroh s cukrom na jemný krém. Kto má rád sladší, dosladí si ho podľa chuti.
-
A teraz už iba vrstvíme jednotlivé náplne. Nakoniec do tvarohu jemne vtlačíme čučoriedky.
-
Pečieme 50‑60 minút na 180 °C. Povrch koláča musí byť jemne do zlatista. Po upečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a koláč necháme zvoľna vychladnúť. A verte, že počkať sa oplatí – na druhý deň totiž chutí ešte lepšie.
-
Tento skvost je extrémne fotogenický, a preto ho nezabudnime zvečniť a na Instagrame označiť s #aktinrecepty :)