S jeseňou prichádzajú kratšie dni a chladnejšie rána. Ale spolu s týmito nepríjemnosťami nastáva aj jedna veľká príjemnosť – sezóna hrušiek. Čo tak si spríjemniť začínajúcu jeseň týmto chutným, nutrične vyváženým hruškovým koláčom? Príprava je jednoduchšia, než by ste povedali hruška, a navyše nás v jednej porcii čaká celých 11 g kvalitných bielkovín.
1 porcia obsahuje
- 169 kcal
- 16,9 g sacharidov
- 6,2 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 16 porcií
- 110 g špaldovej múky
- 35 g kokosovej múky
- 20 g kakaa
- 1 žĺtok
- 50 g kokosového oleja
- 65 g medu
- 15 g horkej čokolády
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 50 g vanilkového proteínu
- 2 vajcia
- 30 g hruškového pudingu
- 40 g medu
- 1/2 citrónovej kôry
- 250 g hrušiek
- škorica
- 10 g kokosových chipsov
- práškový cukor
Postup
-
Na cesto si zmiešame špaldovú a kokosovú múku, kakao, pridáme med, žĺtok a rozpustený kokosový olej. Vznikne nám sypké cesto, ktoré rovnomerne natlačíme prstami do formy. Cesto posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme na 5 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C. -
Medzitým si pripravíme náplň. Zmiešame tvaroh, vajíčka, proteín, pudingový prášok, citrónovú kôru a med. Kto to má rád sladšie, môže pokojne pridať viac medu alebo proteínu. Zmes zjemníme použitím tyčového mixéra na pár impulzov.
-
Náplň vylejeme na cesto a utrasieme, aby bola rozložená rovnomerne. Navrch poukladáme na plátky pokrájanej hrušky.
-
Pečieme 35 minút, alebo kým povrch koláča nie je zlatistej farby. Necháme ho úplne vychladnúť a môžeme podávať. Vrch som ozdobila škoricou, kokosovými chipsami a jemne posypala práškovým cukrom.
-
Výtvory nezabudneme označiť s @aktinrecepty :)