Zdravý jesenný hruškový koláč s tvarohom

Kristína Močková
Kristína Močková
50 min.
18 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Zdravý jesenný hruškový koláč s tvarohom

S jeseňou prichádzajú kratšie dni a chladnejšie rána. Ale spolu s týmito nepríjemnosťami nastáva aj jedna veľká príjemnosť – sezóna hrušiek. Čo tak si spríjemniť začínajúcu jeseň týmto chutným, nutrične vyváženým hruškovým koláčom? Príprava je jednoduchšia, než by ste povedali hruška, a navyše nás v jednej porcii čaká celých 11 g kvalitných bielkovín.

1 porcia obsahuje 1 kus koláča

  • 169 kcal
  • 16,9 g sacharidov
  • 6,2 g tukov
  • 11 g bielkovín

Na 16 porcií

Na cesto:
Na náplň:
  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 50 g vanilkového proteínu
  • 2 vajcia
  • 30 g hruškového pudingu
  • 40 g medu
  • kôra z 1/2 citróna
  • 250 g hrušek
Na ozdobu:

Postup

  1. Zdravý jesenný hruškový koláč s tvarohom Na cesto si zmiešame špaldovú a kokosovú múku, kakao, pridáme med, žĺtok a rozpustený kokosový olej. Vznikne nám sypké cesto, ktoré rovnomerne natlačíme prstami do formy. Cesto posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme na 5 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Zdravý jesenný hruškový koláč s tvarohom

  2. Medzitým si pripravíme náplň. Zmiešame tvaroh, vajíčka, proteín, pudingový prášok, citrónovú kôru a med. Kto to má rád sladšie, môže pokojne pridať viac medu alebo proteínu. Zmes zjemníme použitím tyčového mixéra na pár impulzov.

  3. Náplň vylejeme na cesto a utrasieme, aby bola rozložená rovnomerne. Navrch poukladáme na plátky pokrájanej hrušky. Zdravý jesenný hruškový koláč s tvarohom

  4. Pečieme 35 minút, alebo kým povrch koláča nie je zlatistej farby. Necháme ho úplne vychladnúť a môžeme podávať. Vrch som ozdobila škoricou, kokosovými chipsami a jemne posypala práškovým cukrom. Zdravý jesenný hruškový koláč s tvarohom

  5. Výtvory nezabudneme označiť s #aktinrecepty :)

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
18 Páči sa mi Uložiť recept