Ako si užívate leto a všetky jeho dary? My sa z neho snažíme vyťažiť maximum. Preto teraz veľa beháme okolo platne, pečieme a kuchtíme, čo sa dá, aby sme naplno využili všetky farebné hry prírody, ktoré zarodili naše stromy a kríky.
Dnes je v ponuke zdravá verzia malinového koláča s posýpkou. Neuveríte, aký dobrý je, kým ho neskúsite tiež.
1 porcia obsahuje
- 204 kcal
- 20 g sacharidov
- 12 g tukov
- 4 g bielkovín
Na 20 porcií
- 120 g ovsenej múky
- 40 g tapiokového škrobu
- 30 g vanilkového proteínu
- 50 g kokosového cukru
- 1 vajce
- 100 g kokosového oleja
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- vanilkové Flavour Drops
- 600 g malín
- 1 citrónová kôra
- 1 šťava z citróna
- vanilkové Flavour Drops
- 80 g tapiokového škrobu
- 150 ml vody
- 100 g ovsených vločiek
- 50 g ovsenej múky
- 80 g kokosového oleja
- 50 g kokosového cukru
Postup
-
Najskôr zmiešame ovsenú múku, tapiokový škrob, proteín a kokosový cukor. Pridáme vajcia a kokosový olej. Vytvoríme cesto, ktoré preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne ho rozprestrieme od kraja ku kraju. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C 10 minút. -
Medzitým si pripravíme puding podľa návodu. Namiesto cukru však použijeme kvapôčky FlavDrops.
-
Potom sa vrhneme na malinovú vrstvu. Maliny vložíme do nádoby s väčším dnom a ohrievame na miernom plameni. Pridáme citrónovú šťavu aj kôru a ochutíme FlavDrops. Tapiokový škrob rozmiešame vo vode do hladkej konzistencie a po malých častiach prilievame k malinám. Akonáhle zmes zhustne, stiahneme plameň a necháme chvíľu vychladnúť.
-
Posýpku pripravíme zmiešaním ovsených vločiek, ovsenej múky, kokosového cukru a kokosového oleja.
-
Na vychladnuté cesto rovnomerne rozotrieme najskôr puding, potom malinovú zmes a nakoniec posypeme posýpkou.
-
Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C zhruba 25 min. Hotový koláč necháme vychladnúť a než sa doň pustíme, starostlivo ho nafotíme na Instagram s označením @aktinrecepty.