Na Nový rok nemusíte variť len šošovku na kyslo a navíc kto rád skúša chute zahraničnej kuchyne, tak ho tento rýchly dhál isto nesklame. Naozaj je rýchly, pretože je v ňom použitá už uvarená šošovica. A ak patríte medzi tých, ktorí prídu domov vyhladovaní a zjedia všetko, čo príde pod ruku, určite toto jedlo oceníte.
1 porcia obsahuje 1 miska dhálu
- 631 kcal
- 108,4 g sacharidov
- 9,4 g tukov
- 23,4 g bielkovín
Na 3 porcie
- 2 balenia Vilgain R2E hnedej šošovice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 čajové lyžičky garam masaly
- 1/2 čajové lyžičky kurkumy
- 100 g 12 % smotany
- 1 bujón
- 300 ml vody
- 1 paradajky v konzerve
- 280 g ryže Basmati
- voda
- 1 čajová lyžička himalájskej soli
- citrón
- petržlenová vňať
Postup
-
Ako prvé si v hrnci na oleji opečieme polovicu nakrájanej cibule a za chvíľu pridáme jeden nasekaný strúčik cesnaku. Do toho dáme dve balenia R2E šošovice a chvíľu premiešame. -
Do hrnca dáme celú konzervu rajčín, ktorú vypláchneme teplotu vodou a vo vode rozpustíme bujón. Následne vylejeme do šošovice a nastrúhame na jemno druhý strúčik cesnaku.
-
Necháme chvíľu variť, kým sa všetko prepojí. Potom prilejeme smotanu na varenie, pridáme korenie garam masala a kurkumu. Dobre premiešame a necháme prebublať.
-
Medzitým si uvaríme aj ryžu. Ryžu dobre premyjeme, dáme do hrnca s druhou polovičkou nakrájanej cibule, soľou a zalejeme vodou. Necháme dusiť 10‑15 min na najslabšom stupni.
-
Ozdobíme citrónom, ktorým si to môžeme pokvapkať a petržlenovou vňaťou.
-
Dobrú chuť a šťastný nový rok!