Rýchly šošovicový dhál s ryžou

Romana Henželova
Romana Henželova
25 min.
52 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Rýchly šošovicový dhál s ryžou

Na Nový rok nemusíte variť len šošovku na kyslo a navíc kto rád skúša chute zahraničnej kuchyne, tak ho tento rýchly dhál isto nesklame. Naozaj je rýchly, pretože je v ňom použitá už uvarená šošovica. A ak patríte medzi tých, ktorí prídu domov vyhladovaní a zjedia všetko, čo príde pod ruku, určite toto jedlo oceníte. 

1 porcia obsahuje 1 miska dhálu

  • 631 kcal
  • 108,4 g sacharidov
  • 9,4 g tukov
  • 23,4 g bielkovín

Na 3 porcie

Na omáčku:
Príloha:
Na dokončenie:
  • citrón
  • petržlenová vňať

Postup

  1. Rýchly šošovicový dhál s ryžouAko prvé si v hrnci na oleji opečieme polovicu nakrájanej cibule a za chvíľu pridáme jeden nasekaný strúčik cesnaku. Do toho dáme dve balenia R2E šošovice a chvíľu premiešame.

  2. Do hrnca dáme celú konzervu rajčín, ktorú vypláchneme teplotu vodou a vo vode rozpustíme bujón. Následne vylejeme do šošovice a nastrúhame na jemno druhý strúčik cesnaku.

  3. Necháme chvíľu variť, kým sa všetko prepojí. Potom prilejeme smotanu na varenie, pridáme korenie garam masala a kurkumu. Dobre premiešame a necháme prebublať. 

  4. Medzitým si uvaríme aj ryžu. Ryžu dobre premyjeme, dáme do hrnca s druhou polovičkou nakrájanej cibule, soľou a zalejeme vodou. Necháme dusiť 10-15 min na najslabšom stupni. 

  5. Ozdobíme citrónom, ktorým si to môžeme pokvapkať a petržlenovou vňaťou.

  6. Dobrú chuť a šťastný nový rok!Rýchly šošovicový dhál s ryžouRýchly šošovicový dhál s ryžou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
52 Páči sa mi Uložiť recept