Cestoviny z červenej šošovice s omáčkou bez mäsa

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
30 min.
50 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Cestoviny z červenej šošovice s omáčkou bez mäsa

Vegetariánskym jedlám často chýbajú bielkoviny. Preto sa ľahko stane, že po takom obede čoskoro vyhladnete. To ale nie je prípad dnešného receptu: cestoviny z červenej šošovice dopĺňa skvele dochutená zeleninová omáčka a parmezán, ktorý je nevyhnutnou súčasťou každého jedla, v ktorom figurujú cestoviny na prvom mieste. Hotový je behom chvíľky a poslúži tiež ako obed do práce alebo školy.

1 porcia obsahuje

  • 400 kcal
  • 48 g sacharidov
  • 11 g tukov
  • 25 g bielkovín

Na 4 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Najprv si nakrájame cibuľu, cuketu a červenú papriku na malé kúsky. Cestoviny z červenej šošovice s omáčkou bez mäsa

  2. Na ghí masle si orestujeme cibuľu, po chvíli pridáme aj prelisovaný cesnak. Chvíľu restujeme, potom pridáme aj cuketu a papriku. Za občasného miešania restujeme 10 minút, kým zelenina nezmäkne. Prilejeme plechovku drvených paradajok a spoločne prehrejeme. Omáčku dochutíme (soľ, korenie, bazalka a časť strúhaného parmezánu) a rozmixujeme do hladka.

  3. V osolenej vriacej vode uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Premiešame s rozmixovanou omáčkou, prehrejeme a podávame s čerstvou bazalkou a parmezánom.

    Poznámka: Pri výrobe tradičného parmezánu môžu byť použité syridlá živočíšneho pôvodu. Pokiaľ chcete mať recept 100 % vegetariánsky, použite iný syr alebo taký parmezán, v ktorom tieto syridlá použité neboli. Cestoviny z červenej šošovice s omáčkou bez mäsaCestoviny z červenej šošovice s omáčkou bez mäsa

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
50 Páči sa mi Uložiť recept