Vegetariánskym jedlám často chýbajú bielkoviny. Preto sa ľahko stane, že po takom obede čoskoro vyhladnete. To ale nie je prípad dnešného receptu: cestoviny z červenej šošovice dopĺňa skvele dochutená zeleninová omáčka a parmezán, ktorý je nevyhnutnou súčasťou každého jedla, v ktorom figurujú cestoviny na prvom mieste. Hotový je behom chvíľky a poslúži tiež ako obed do práce alebo školy.
1 porcia obsahuje
- 400 kcal
- 48 g sacharidov
- 11 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 4 porcie
- 320 g cestovín z červenej šošovice
- 300 g cukety
- 150 g červenej papriky
- 70 g cibule
- 20 g ghee
- 400 g paradajok v konzerve
- 50 g parmezánu
- 1 strúčik cesnaku
- bazalka
Postup
-
Najprv si nakrájame cibuľu, cuketu a červenú papriku na malé kúsky.
-
Na ghí masle si orestujeme cibuľu, po chvíli pridáme aj prelisovaný cesnak. Chvíľu restujeme, potom pridáme aj cuketu a papriku. Za občasného miešania restujeme 10 minút, kým zelenina nezmäkne. Prilejeme plechovku drvených paradajok a spoločne prehrejeme. Omáčku dochutíme (soľ, korenie, bazalka a časť strúhaného parmezánu) a rozmixujeme do hladka.
-
V osolenej vriacej vode uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Premiešame s rozmixovanou omáčkou, prehrejeme a podávame s čerstvou bazalkou a parmezánom.
Poznámka: Pri výrobe tradičného parmezánu môžu byť použité syridlá živočíšneho pôvodu. Pokiaľ chcete mať recept 100 % vegetariánsky, použite iný syr alebo taký parmezán, v ktorom tieto syridlá použité neboli.