Dnes už každý dobre vie, že vegáni nezobú len kľúčiky a výhonky. Napríklad také strukovinové burgery im závidí nejeden mäsožravec.
Či už sa vyhýbate živočíšnej strave, alebo nie, rozhodne recept vyskúšajte v rámci pestrého jedálnička. Veríme, že sa šošovicové burgery prebojujú medzi vaše stálice.
1 porcia obsahuje
- 389 kcal
- 58 g sacharidov
- 9 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 4 porcie
- 300 g šošovice
- 50 g mrkvy
- 70 g paradajkového pretlaku
- 20 g tahini
- 1/2 citrónovej šťavy
- 1 lyžica sušeného cesnaku
- 1 lyžica sušenej cibule
- soľ
- čierne korenie
- repkový olej
- 100 g červenej kapusty
- 50 g mrkvy
- 15 g tahini
- 1/2 citrónovej šťavy
- soľ
- čierne korenie
- 6 žemlí
- kečup
Postup
-
Najskôr si pripravíme šalát.
Kapustu nasekáme na menšie rezančeky, mrkvu nastrúhame nahrubo. Potom zeleninu zmiešame so zvyšnými ingredienciami a dáme uležať do chladničky.
-
Všetky ingrediencie na burgerové placky spolu rozmixujeme vo väčšej mise. Zo vzniknutej zmesi vytvarujeme štyri rovnaké guličky, ktoré potom stlačíme dlaňou do tvaru placky.
Vyprážame na rozpálenej panvici s trochou oleja, na miernom plameni, z každej strany zhruba päť minút.
-
A teraz už hurá dokončiť burgery!
Žemle opečieme a potrieme kečupom alebo paradajkovým pretlakom. Na to burgerová placka, šalát, prikryť druhou polovicou žemle a môže sa servírovať!
Dobrú chuť.