Šošovicové burgery

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
20 min.
29 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Šošovicové burgery

Dnes už každý dobre vie, že vegáni nezobú len kľúčiky a výhonky. Napríklad také strukovinové burgery im závidí nejeden mäsožravec.

Či už sa vyhýbate živočíšnej strave, alebo nie, rozhodne recept vyskúšajte v rámci pestrého jedálnička. Veríme, že sa šošovicové burgery prebojujú medzi vaše stálice.

1 porcia obsahuje 1 burger

  • 389 kcal
  • 58 g sacharidov
  • 9 g tukov
  • 19 g bielkovín

Na 4 porcie

Na burgery:
Na šalát:
Na servírovanie:

Postup

  1. Šošovicové burgery

    Najskôr si pripravíme šalát.

    Kapustu nasekáme na menšie rezančeky, mrkvu nastrúhame nahrubo. Potom zeleninu zmiešame so zvyšnými ingredienciami a dáme uležať do chladničky.

  2. Všetky ingrediencie na burgerové placky spolu rozmixujeme vo väčšej mise. Zo vzniknutej zmesi vytvarujeme štyri rovnaké guličky, ktoré potom stlačíme dlaňou do tvaru placky.

    Vyprážame na rozpálenej panvici s trochou oleja, na miernom plameni, z každej strany zhruba päť minút.

  3. A teraz už hurá dokončiť burgery!

    Žemle opečieme a potrieme kečupom alebo paradajkovým pretlakom. Na to burgerová placka, šalát, prikryť druhou polovicou žemle a môže sa servírovať!

    Dobrú chuť.

    Šošovicové burgery

    Šošovicové burgery

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
29 Páči sa mi Uložiť recept