Už ste vyskúšali naše strukovinové cestoviny? Vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, vlákniny a nižšiemu podielu sacharidov sa hodia do zdravého životného štýlu alebo do redukčnej diéty.
My sme z nich tentoraz pripravili paradajkovo‑ricottovú rýchlovku, ktorá k cestovinám padne ako uliata.
Tak poďme na to.
1 porcia obsahuje
- 443 kcal
- 54 g sacharidov
- 10,6 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 3 porcie
- 250 g šošovicových cestovín
- 400 ml paradajok v konzerve
- 10 ml olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička tymiánu
- 1 čajová lyžička rozmarínu
- 1 čajová lyžička bazalky
- 1 hrnček rukoly
- 1/2 citrónovej kôry
- 100 g ricotty
- 40 g parmezánu
- himalájska soľ
- čerstvá bazalka
Postup
-
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
-
V hlbšej panvici rozohrejeme olej a pridáme prelisovaný cesnak. Necháme rozvoňať. Prilejeme paradajky v konzerve, dochutíme tymianom, bazalkou a rozmarínom. Osolíme, okoreníme a necháme variť cca 5 minút.
-
Potom do omáčky pridáme cestoviny a premiešame.
-
Nakoniec primiešame ricottu, kôru z citróna, čerstvú bazalku, rukolu a posypeme strúhaným parmezánom. Môžete ozdobiť ešte praženými tekvicovými semienkami, ktoré v jedle pekne chrumkajú.
Dobrú chuť.