Šošovicové cestoviny s paradajkami a ricottou

Aneta
Aneta Pohořelická
20 min.
64 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Šošovicové cestoviny s paradajkami a ricottou

Už ste vyskúšali naše strukovinové cestoviny? Vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, vlákniny a nižšiemu podielu sacharidov sa hodia do zdravého životného štýlu alebo do redukčnej diéty.

My sme z nich tentoraz pripravili paradajkovo‑ricottovú rýchlovku, ktorá k cestovinám padne ako uliata.

Tak poďme na to.

1 porcia obsahuje

  • 443 kcal
  • 54 g sacharidov
  • 10,6 g tukov
  • 30 g bielkovín

Na 3 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Šošovicové cestoviny s paradajkami a ricottou Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

  2. V hlbšej panvici rozohrejeme olej a pridáme prelisovaný cesnak. Necháme rozvoňať. Prilejeme paradajky v konzerve, dochutíme tymianom, bazalkou a rozmarínom. Osolíme, okoreníme a necháme variť cca 5 minút.

  3. Potom do omáčky pridáme cestoviny a premiešame.

  4. Nakoniec primiešame ricottu, kôru z citróna, čerstvú bazalku, rukolu a posypeme strúhaným parmezánom. Môžete ozdobiť ešte praženými tekvicovými semienkami, ktoré v jedle pekne chrumkajú.

    Dobrú chuť. Šošovicové cestoviny s paradajkami a ricottou

    Šošovicové cestoviny s paradajkami a ricottou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
64 Páči sa mi Uložiť recept