Jednoduchý meal prep, ktorý ťa zachráni v škole či práci, keď dostaneš hlad. Cestoviny z strukovín majú viac bielkovín, viac vlákniny a menej sacharidov než klasika, takže zasýtia na dlhšie, zároveň sa nebudeš cítiť ťažko. Pridali sme k nim paradajky, ricottu, korenie, rukolu, syr a vznikla rýchlovka, ktorú zvládneš za 15 minút. 🚀
1 porcia obsahuje
- 443 kcal
- 54 g sacharidov
- 10,6 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 3 porcie
- 250 g šošovicových cestovín
- 400 ml paradajok v konzerve
- 10 ml olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička tymiánu
- 1 čajová lyžička rozmarínu
- 1 čajová lyžička bazalky
- 1 hrnček rukoly
- 1/2 citrónovej kôry
- 100 g ricotty
- 40 g parmezánu
- himalájska soľ
- čerstvá bazalka
Postup
-
Cestoviny uvar podľa návodu na obale. -
V hlbšej panvici zohrej olej a pridaj pretlačený cesnak. Nechaj rozvoňať. Prilej paradajky v konzerve, dochuť tymianom, bazalkou a rozmarínom. Osoľ, okoreň čiernym korením a nechaj variť cca 5 minút.
-
Potom do omáčky pridaj cestoviny a premiešaj.
-
Na záver primiešaj ricottu, kôru z citróna, čerstvú bazalku, rukolu a posyp nastrúhaným parmezánom. Môžeš ozdobiť praženými tekvicovými semienkami, ktoré v jedle pekne chrumkajú.
Tak dobrú chuť!

