Vyskúšajte dnes naše rizoto na trošku iný spôsob – orientované na východ a plné chutí a vôní, čo potešia aj vegána!
Tak poďme na to. :)
1 porcia obsahuje
- 431 kcal
- 67 g sacharidov
- 7 g tukov
- 14 g bielkovín
Na 4 porcie
Na rizoto:
- 200 g ryže Basmati
- 150 g červenej šošovice
- 500 ml kuracieho vývaru
- 2 cibule
- 1 mrkva
- 1 čajová lyžička ghee
- 1 strúčik zázvoru
- 20 g strúhaného kokosu
- 1 štipka kurkumy
- 1 štipka škorice
- 1 štipka soli
Navrch:
- 100 g húb
- 10 g arašidov
Postup
-
Na rozpálenej panvici rozpustite lyžičku ghí, na ktorom osmažte cibuľu nakrájanú najemno a nastrúhaný zázvor. Pridajte prepláchnutú šošovicu, ryžu, nastrúhanú mrkvu, podlejte vývarom a varte do zmäknutia. -
Pridajte korenie (lyžičku škorice a kurkumy) a strúhaný kokos. Podľa ľubovôle prilejte pohárik bieleho vína a vodu na zriedenie. Varte, kým nebude rizoto krásne krémové.
-
Podávajte s orestovanými hubami na ghí a nasekanými šampiňónmi.
Dobrú chuť!