Stačí 15 minút a chutný obed je na stole! :) Plnohodnotné jedlo plné bielkovín nemusí obsahovať iba mäso. Presvedčte sa sami a vyskúšajte túto skvelú omáčku plnú chutí.
1 porcia obsahuje
- 495 kcal
- 60 g sacharidov
- 19 g tukov
- 21 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1/2 čajové lyžičky olivového oleja
- 100 g šampiňónov
- 100 g brokolice
- 40 g ricotty
- 10 g tahini
- 5 g javorového sirupu
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- 1/2 čajové lyžičky tymiánu
- 1 štipka himalájskej soli
- 1 štipka kampotského korenia
- 80 g cestovín tagliatelle
Postup
-
Cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode asi 7‑9 min. Každý podľa svojho gusta, ale my ich máme radšej al dente. -
V ďalšom hrnci si urobíme brokolicu na pare alebo ju uvaríme do polomäkka. Na panvici rozpálime olej a pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny.
-
Medzitým, než sa šampiňóny opečú, si pripravíme omáčku. Jednoducho zmiešajte všetky potrebné ingrediencie (ricottu, tahini, sirup, citrónovú šťavu, korenie) a pridajte 100 g vody z cestovín. Omáčku potom vylejeme na šampiňóny, pridáme brokolicu, cestoviny a spoločne ešte chvíľu prehrejeme.
-
Podávame s nasekanými vlašskými orechmi a bazalkou.
Dobrú chuť!